DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TEREDDÜTLERİN GİDERİLMESİ ÖNEMLİDİR, ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLMEMELİDİR

TEREDDÜTLERİN GİDERİLMESİ ÖNEMLİDİR, ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLMEMELİDİR
07.09.2016
1.054
A+
A-

 

TEREDDÜTLERİN GİDERİLMESİ ÖNEMLİDİR, ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLMEMELİDİR

İdari İzinlerde mağdur olan kamu çalışanlarının mağduriyetlerin giderilmesi hakkında Başbakanlığın yayınlamış olduğu genelgeyi olumlu olduğunu bundan sonraki süreçte bu tür mağduriyetlerin yaşanması hakkında Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Zeka Dumlupınar, Eski Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemer ile birlikte Şubede basın açıklaması yaparak yaptıkları çalışmalar doğrultusunda kamuda çalışan personellerin bayram izinleri konusunun düzeltildiğini ifade etti.

“Bu türlü uzun tatiller tartışmaları da beraberinde getiriyor”

“Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı daha önceden açıklanmıştı. Bilindiği bu tür tatil uzatmalarında sağlık çalışanlarının idari izinli sayılan günler ile ilgili olarak alacağı ücret veya kullanacağı izinler hep tartışma konusu olmuştu.”

“Ramazan bayramında Kamu çalışanlarına 2.5 günlük idari izin verilmişti”

“Son olarak Ramazan bayramında Kamu çalışanlarına 2.5 günlük idari izin verilmiş, Kamu hizmetlerinin aksamaması vatandaşın mağdur olmaması için hizmetine ihtiyaç duyulan Kamu görevlisi göreve davet edilmiştir.”

“Türk Sağlık Sen’in girişimleri sayesinde bazı sağlık personeline ödeme yapılmıştı”

“Tüm kamu çalışanları idari, izinde iken görevi başında olan sağlık çalışanlarına nöbet ücreti ödenmesi konusunda da tartışmalar yaşanmış, Türk Sağlık Sen’in yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Bakanlığın görüşü ile bazı kurumlar personele nöbet ücreti ödemeler gerçekleştirmiştir. Her idari izin döneminde yaşanan tartışmaların sonucunda Kurban bayramındaki 1 günlük idari izin ile ilgili olarak Başbakanlığın İdari izinler ile ilgili yayınlamış olduğu son genelge ile Kurban Bayramında görevlerinin başında olacak personelin özlük hakları hakkında yaşanan tüm tereddüt ve belirsizlikleri ortadan kaldırmıştır.”

“İdari izinlerin karşılığı idarenin uygun gördüğü zamanlarda izin kullanabileceklerdir”

 

Bu düzenlemeye göre 16 Eylül Cuma günü tüm kamu çalışanları idari izinli sayılacak, İdari izin süresince görevlendirilen kamu personeline herhangi bir ücret ödenmeyecek fakat kamu çalışanları kullanmadıkları idari izinlerin karşılığı idarenin uygun gördüğü zamanlarda

izin kullanabileceklerdir.Böylelikle idari izinlerle ilgili ilk defa bir yazıda çalışanların daha sonra izin kullanmaları ile ilgili bir açıklama yer almıştır. Karışıklık ve tereddütlerin giderilmesi adına bu açıklamanın genel yazıda yer alması önemli bir gelişmedir. Umarız idareler bu tür iş ve işlemlerde hiçbir şeyi muğlak olarak bırakarak idarecinin keyfiyetine çalışanın hakkını, hukukunu teslim etmezler. Aksi takdirde her resmi tatilde bu tür sıkıntılarla karşılaşılacaktır. İlk defa yapılan bu işlem doğrudur, Başbakanlığa bu konuda tereddütü giderecek net bir talimat hazırladığı için teşekkür ediyoruz. Umarız bütün kamu kurumları bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirirler.

 

“Yapılan işlem hukuken suç teşkil etmektedir”

Bu yöntemin doğru olduğunu ifade etmek bir yana bazı kurumlarda bir takım idarecilerin daha önce ödenen idari izin günleri ile ilgili nöbet ücretlerini geri iadesini istedikleri veya çalışanların hak etmiş oldukları fazla mesailerinden haberleri olmadan bu ücretleri kestiklerine dair çalışanların şikayetleri ve sendikamıza baş vuruları olmuştur. Çalışanın bilgisi ve rızası olmadan personelin fazla mesaisinden kesinti yapılması yanlıştır. Yapılan işlem hukuken suç teşkil etmektedir.

“Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki görüşü açıktır”

Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki görüşü açıktır. İdari izin günlerinde nöbet ücreti ödeyen idarelerin bunu talep etmeye kesinlikle bir hakları yoktur. Bundan vazgeçmelidirler. Bu şekilde mağdur olan sağlık çalışanları haklarını arasınlar, tüm sağlık çalışanlarına sendika avukatlarımızca her türlü hukuki desteği vermeye hazırız. Hepinize Teşekkür Ediyor, Saygılar Sunuyorum.”

 

DSC_01

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.