DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

14 KASIM’DA GÖLCÜK MEZBELELİLİKTEN KURTULACAK

14 KASIM’DA GÖLCÜK MEZBELELİLİKTEN KURTULACAK

Hayal denilen Yeni Sanayi Çarşısı 14 Kasım’da başlıyor

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman dün oda binasındaki makamında yeni sanayi sitesi hakkında basın açıklaması yaptı.

Kocaman, “Hayali gerçek yaptık”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, gerçekleştirdiği basın toplantısında şu sözleri dile getirdi: “Malumunuz 3,5 yıl önce herkesin hayal bile edemeyeceği proje olan Gölcük Hisareyn sınırındaki kentsel dönüşüm kapsamında planlanması yapılan yeni sanayi çarşısında bugün çok ciddi yol alınmış durumda. Projemiz Allah’ın iziniyle 14 Kasım da ihaleye çıkıp, ardından bu alanda çalışmalar başlayacak. Şunu belirtmek istiyorum ki hak sahibi olmayanlar bu projeden yararlanamayacak. Devletimiz büyük bir devlettir. Bizim oda olarak herhangi bir partiye yakınlığımız yok. Bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Bizim en yakındaki arkadaşlarımız bile bu projenin hayat bulacağına inanmıyordu. Bizler hayali gerçek yaptık. Öncelikle bu projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık’a, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e özellikle Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş’e, Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Kahraman’a ve AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp’e çok teşekkür ediyorum.”

Sanayi Çarşımız en geç 24 ay içerisinde esnaflarımıza teslim edilecek

Şimdi bize gelen bilgilerde ihale sonrasında çalışma başlıyor. Sanayi Çarşımız en geç 24 ay içerisinde esnaflarımıza teslim edilecek. Buraya eli yağlı, eli paslı kiracı konumundaki esnaflarımız, hak eden esnaflarımız buraya girecek. Fiyatlar konusunda oturup konuşacağız. İlk adımda biraz esnaflarımıza pahalı gelebilir.

Mahalle aralarından sanayi işyerlerinin kalkmalı

Bizim yarınımız yer olan Gölcükümüz için artık radikal kararların alınması gerekiyor. Bu sebeple Gölcük’te siyasi parti temsilcilerimizle bugün görüşmelerde bulunacağız. Bizim isteğimiz artık mahalle ve sokak aralarında Mahalle aralarında kötü görüntülerin kaldırılmasını istiyoruz. Yani sokak aralarında sanayi dükkanları istemiyoruz. Bu tür iş yerlerinin kalkmasını Gölcükümüzün yarını için düşünüyoruz. Bize tahsis edilen sanayi çarşısı alanı hepimize yetecek kadar büyük. Esnaflarımızı buraya yönlendirmek istiyoruz. Esnafların yeni yapılacak olan sanayi çarşımızda hak sahibi olabilmeleri için odamıza kayıt olmaları ya da Ticaret Odasına kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bizler güzel bir Gölcük, huzurlu bir Gölcük istiyoruz. Bu yüzden de ilçemize güzel alanlar yapılmalı.”

Şimdi 14 Kasım’a yöneldim

Başkan Kocaman devletin her zaman 18 yaşında olduğunu, devletin maliyeti 100 trilyonu bulan statları arazilere yaptığını yeni sanayi sitesini de devletin rahatça yapabileceğini ifade etti. Başkan Kocaman, “Ben geçmişteki sorunlara şu anda bakmıyorum. Şimdi 14 Kasım’a yöneldim. Tek hedefim yeni sanayi çarşı arsamıza kepçelerin gelmesi ve çalışmalara başlaması. Bizler esnaflarımızın ödeyeceği fiyatları netleştirmek için ilgili kişilerle görüşmelerde bulunacağız. Bu fiyatlar bir çok esnafımızın zorlanmasına sebep olur. İnşallah gerekli görüşmelerimizle bu konuyu da netleştireceğiz.”

Yani Gölcük’te olmayan sanayi iş kollarını Gölcük’e getirme hedefindeyiz

Başkan Kocaman, son olarak, “Israrla talep ettiğim konu Adapazarı’ndan ve Kocaeli’deki sanayi çarşısında ilçemize ustalar getireceğiz. Yani Gölcük’te olmayan sanayi iş kollarını Gölcük’e getirme hedefindeyiz. Amacımız vatandaşımızın aracını yaptırmak için İzmit’e ya da Adapazarı’na gitmemesini sağlamak. Bizlerin hedefi bu manada büyük. Temennimiz temiz Gölcük. 14 Kasım’da Gölcük inşallah mezbelelilikten kurtulacak. Bu yüzden odamıza kayıtlı olmayan esnaflar ya Ticaret Odasına ya da Odamıza kayıt olsun kiradan kurtulup, yeni sanayi çarşısında kendisine ait iş yeri olsun” dedi.

20161019_113257

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.