DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Doğan, üyelerin ‘yangın merdiveni’ sorununu gündeme getirdi

Başkan Doğan, üyelerin ‘yangın merdiveni’ sorununu gündeme getirdi
09.10.2016
972
A+
A-

 

KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, üyelerin yangın merdiveni yönetmeliği karşısında yaşadıkları sorunları istişare etmek ve çözümleri konusunda istişarelerde bulunmak üzere İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ile bir araya geldi

 

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ve Yangın Merdiveni Yönetmelikleri vatandaşların olası bir yangın sonrasında hayata tutunmasında hayati rol oynuyor ancak Kocaeli gibi özellikle iş sahaları noktasında kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan şehirlerde sorunları da beraberinde getiriyor. Yürürlük tarihinden sonra yapılan yeni yapılar ile kullanım amacı değişen veya ruhsat alma zorunluluğunu gerektiren esaslı onarım ve tadilat yapılacak mevcut yapılarda uygulanan yönetmelikte yer alan, “En az 2 adet yangın çıkışı bulunması zorunluluğu ve bir binada bulunan toplam kaçış merdivenlerinden en az yarsının doğrudan bina dışına açılması şartı” işyeri sahiplerini zorluyor.

 

‘YAPI STOĞU ESKİ TİP, SIKIŞIK’

 

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, Oda üyelerinin bu gibi hallerde yaşadığı sorunları istişare etmek üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ile bir araya geldi. Yaşanan sorunlara, özellikle iş sahalarında kentsel dönüşümün ivedi bir şekilde uygulanması önerisini bir kez daha gündeme getiren Başkan Doğan, “Kocaeli’ndeki yapı stoğu hepimizin bildiği üzere eski tip, sıkışık ve genelde sadece 1 cephesi açık kalacak şekilde. Ticaretin yoğun olduğu bölgelerdeki işyerlerinde bu duruma daha çok rastlanıyor. Yangın kaçış merdiveni yönetmeliği ile birlikte açıkta kalan bir cephe de kapatılıyor ve üyelerimiz bu durumdan yoğun bir şekilde etkileniyor” dedi.

 

İLK GÖRÜŞME İZMİT BELEDİYE BAŞKANI

NEVZAT DOĞAN İLE

 

Doğal afetler ve ansızın yaşanan felaketler için alınacak önlemlerin kendileri için de hayati önem arz ettiğini ancak Kocaeli’nin bu durumu göz önünde bulundurularak, işyerlerinin önünü açıcı düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Doğan, “Bu konuyla ilgili olarak ilk görüşmemizi İzmit Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Doğan ile gerçekleştirdik. Kendisi sorunların çözümünde destek olacağını ve Ankara’da sağlanacak görüşmelerde işbirliği içinde olabileceğimizi ifade etti. Başkanımıza destekleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Konuyu bir kez de İtfaiye Daire Başkanımız Doğan Kara ile görüştük. Önümüzdeki günlerde, yaşanan sorunların tek tek tespit edilebilmesi için toplantılar düzenleyecek ve raporunu çıkartacağız. Yönetmelikte değişiklik yapılabilmesi için de görüşmelere başlayacağız” dedi.

 

zoyaret

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.