DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU PROJE ÇAĞ ATLATIR

BU PROJE ÇAĞ ATLATIR

Görme Engelliler Komisyonu’ndan örnek proje

Gölcük Engelliler Derneği Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay ve Görme Engelliler Komisyonu Üyesi Engin Albayrak, İlçemizdeki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik açılacak olan Braille alfabesi kursu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Önerbay ve Albayrak, bu projenin diğer illere de örnek nitelikte olacağını ifade etti.

Önerbay, “Braille alfabesi kursumuz Milli Eğitim onaylı olacak ve eğitimlerde başarı gösteren Öğretmenlerimize sertifika verilecek”

Gölcük Engelliler Derneği Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay, proje hakkında şu açıklamaları yaptı: ” ‘Asıl körlük cehalettir’ düsturu doğrultusunda Gölcük’teki görme engellilerin kaynaştırılmış eğitimden faydalanabilmesi için Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ercan Gülsuyu’nu ziyaret ederek bir proje geliştirdik. Milli Eğitim’e bağlı bütün okullarda görev yapan öğretmenlerimizin okullarına başvurabilecekleri proje görme engelli bireylere eğitim verebilmelerini sağlamak için oldukça önemli. Bizler bu yüzden okullarımızda görev yapan Öğretmenlerimize yönelik görme engellilerin kullandığı braille alfabesi kursunu açma kararı aldık. Müdürümüzden bize yeterince destek verecekleri sözünü alarak bu projemiz için harekete geçtik. Braille alfabesi kursumuz Milli Eğitim onaylı olacak ve eğitimlerde başarı gösteren Öğretmenlerimize sertifika verilecek.”

“Kurs 19 Kasım 2016 Cumartesi günü başlayıp, 15 Nisan 2017 tarihinde sona erecek”

“Bu projeyle ilgili olarak okullara duyuralar yapıldı ve biz ekibimizi kurarak, okullarımızı ziyaret etmeye yöneldik. Allah nasip ederse bu yıl bu konuda güzel bir neticeye ulaşmayı hedefliyoruz. Daha güzel projelerle hizmetimize devam etmeyi istiyoruz. Kursumuz Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 19 Kasım 2016 Cumartesi günü başlayıp, 15 Nisan 2017 tarihinde sona erecektir. Kursumuz ayrıca Cumartesi günleri 12.00-16.00 saatleri arasında verilecektir. Tüm Öğretmenlerimizi bu kursumuza davet ediyoruz.”

“Hedefimiz görme engelli arkadaşlarımıza ve çocuklarımıza hizmet etmek”

“Bu projeyi devletimiz aslında daha önceden başlattı. Fakat talep görmedi. Biz hem görme engelli arkadaşlarımıza hizmet etmek adına hem de devletimize olan vazifemizi kendi bölgemizde yapmak ve başlatmak adına bu niyeti gerçek yaptık. Görme engellilerin eğitim alabilmesinin ne kadar zor olduğunu Türkiye’de yeterli okulların olmamasından anlayabiliriz. Türkiye’de rehabilitasyon merkezleri dahil 17 adet merkez var. Ben bugün çocuğumu istemeye istemeye eğitim alması için diğer vilayetlere göndermek zorundayım. Neden ilimizdeki ya da ilçemizdeki okullardan birine göndermeyeyim. Bu bizim doğal hakkımız değil mi? Bu hakkı kullanmak için birinin bir proje üretmesi yapmalıydı. Buna ön ayak olduğumuz için çok mutluyuz. Kurs kayıtlarımız Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde alınmaya başlamıştır.”

Albayrak, “Braille alfabesi kursumuz ile öğretmenlerimizi görme engellilere yönelik hazırlamaya devam edeceğiz”

Proje hakkında açıklama yapan Gölcük Engelliler Derneği Görme Engelliler Komisyonu Üyesi Engin Albayrak, ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın kampanyalarında en iyi okul en yakınınızdaki okuldur diye slogan kullanılıyor. Görme engellilere yönelik en iyi okul evlerine en yakın okullar olacaksa görme engellilere o okullarda içeriği dolu ve yeterli bir eğitim vermesi gerekiyor. Bizler de bu düsturla yolumuza başladık. Braille alfabesi kursumuz ile öğretmenlerimizi görme engellilere yönelik hazırlamaya devam edeceğiz.”

Bat, “Hepimiz birlik ve beraberliğimizle ilkleri hayata geçiriyoruz”

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “Biz Gölcük Engelliler Derneği olarak ilk önceki hedeflerimizden biriydi güzel bir yönetim. Böylesine güzel bir yönetimin içinde böylesine önemli isimlerin olması çok önemli. Artık görme engellilerimizi Mevlüt abi ve Engin abinin varlığı sebebiyle düşünmüyorum. Hepimiz birlik ve beraberliğimizle ilkleri hayata geçiriyoruz. İlkleri hayata geçirdiğimiz için Allah yönetimimizden razı olsun” dedi.

dsc_4615 engin-albayrakmevlut-onerbay

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.