DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU PROJE GÖLCÜK’E DEĞER

BU PROJE GÖLCÜK’E DEĞER

Başkan Karaosmanoğlu, 25 Milyon TL’lik Asar Deresi projesini denetledi

Başkan Karaosmanoğlu, Gölcük Asar Deresi’nin ıslahını ve bununla birlikte gerçekleştirilen yan yolların geldiği son durumu yerinde denetledi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 25 Milyon TL’ye mal olacak Gölcük Asar Deresi’nin ıslahı ve bununla birlikte gerçekleştirilen yan yolların geldiği son durumu yerinde denetledi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in de hazır bulunduğu incelemede Başkan Karaosmanoğlu, “Bir tarafta büyük bir otomobil fabrikası Ford var. Diğer tarafta da yeni kurulacak küçük sanayi sitesi de hemen bu bölgede olacak. Bu derenin her iki tarafında tek yönlü duble yollar yapıyoruz. Bu yollar Gölcük’ün üzerinden geçecek yeni Güney otoyoluna bağlanacak” dedi.

BU ÇALIŞMA GÜNEY OTOYOLU İLE BİRLEŞECEK

Gölcük ilçesindeki Hisar (Asar) deresinin D-130 Karayolu’ndan Marmara Denizine buluşma noktasına kadar yapılacak yan ve bağlantı yollarını ve dere ıslahını kapsayan projenin uzunluğu 4 bin 900 metre. Asar deresinin 3 bin 200 metrelik kısmının ıslahının gerçekleştirildiği ve istinat duvarlarının yapıldığı bilgisini alan Başkan Karaosmanoğlu, “Buradaki ulaşım sistemlerini oluştururken, sanayi kuruluşlarının ihtiyacına cevap veren bütün araçların, yeni yapılacak Güney otoyoluna hem girişinin, hem de çıkışının sağlanmasını hedefledik” açıklamasını yaptı.

2017’NİN ORTALARINDA BÜTÜN ÇALIŞMA BİTMİŞ OLACAK

Proje kapsamında bir adet köprü imalatı da yapılırken, Asar Deresi üzerinde D-130 Karayolu’nun kuzeyinde ve güneyinde iki adet araç köprüsü de tamamlandı. Yan yollarının asfaltlama çalışması başlarken, D-130 üzerinde yapılacak kavşağın da kazık çakma işi bitti. Üst yapı çalışmasının başladığını yerinde gören Başkan Karaosmanoğlu, “Asar Deresi projesini Ford Fabrikası ile ortaklaşa yapıyoruz. Şu anda inşa çalışmasının yüzde ellisini gerçekleştirdik. 2017’nin ortalarında bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Çok güzel hayırlı bir hizmet olacak. Gölcük’teki üretim merkezlerine gelen ve giden ağır tonajlı araçların ulaşımı adına çok önemli bir çalışmadır” ifadelerini kullandı.

ELLİBEŞ: ÖRNEK VE FONKSİYONEL BİR PROJEDİR

Dere ıslahının her iki kenarındaki yan yollar vasıtasıyla büyük araçların oluşturduğu trafiğin mahalle içi ulaşımdan uzaklaştırılması sağlanacak projenin, dere üzerinde kurulan köprüler aracılığıyla mahaller arasındaki geçişlerin de D-130 Karayolu’na vatandaşların girmeden sağlanabilmesine de olanak verecek. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Ulaşım Dairesi Başkanı Ayşegül Yalçınkaya ve teknik ekibin hazır bulunduğu incelemede bir açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar Gölcüğümüzde çok güzel projeleri gerçekleştirerek hizmete aldı. Bizler de Gölcük halkı olarak yapılan hizmetleri büyük mutluluk ve memnuniyetle kullanıyoruz Şu an üzerinde olduğumuz yerdeki çalışma ulaşım açısından ve dere ıslahı anlamında örnek ve fonksiyonel bir projedir” diye konuştu.

BAŞKANIMIZIN İRADESİ BUGÜN İTİBARİYLE GERÇEKLEŞTİ

‘’Bu projeyle Gölcük halkı olarak ayrı bir mutluluk duyuyoruz’’ diyen Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş, “Burada hem dere ıslahı yapıyoruz, hem de sanayi kuruluşlarının ihtiyacına cevap veren araçların mahalle aralarına girmeden, karayolunu hatta yapılacak güney otoyoluna lojistiklerini sağlayacağız. Bu bölgedeki mahallelerin birbirleriyle ulaşımını sağlama da ayrıca Büyükşehir Belediyemize müteşekkiriz. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun bizim talebimize koyduğu irade, bugün itibariyle de gerçekleşmiş oldu. Bu çalışma ilçemizdeki bu bölgenin 50 yıllını rahatlatacak bir proje olmuştur. Çok anlamlı ve geleceğe dönük bir hizmettir. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte burada yaşayan vatandaşlarımızın hayat standardı ve konforu daha da yükselecektir. Gölcük Marka Kent olma yolunda önemli bir adım daha atmış olacaktır” açıklamalarıyla sözlerini tamamladı.

asar-deresi-inceleme-3 asar-deresi-inceleme-4 asar-deresi-inceleme-5 asar-deresi-inceleme-6 asar-deresi-inceleme-7 asar-deresi-inceleme-8 asar-deresi-inceleme-1

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.