DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CUMHURİYET’İMİZİN 93. YILI KUTLU OLSUN

CUMHURİYET’İMİZİN 93. YILI KUTLU OLSUN

Türk Milletinin Yeniden Doğuşu İle Kurulan Cumhuriyetin 93. Yılını Kutlamanın Onur ve Gururunu Yaşamaktayız

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhuriyet milletimizin azmiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Varlığı sona ermiş varsayılan büyük bir imparatorluğun, Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde istiklalini kazanmak için; çoluğu-çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-kızı, diğer tüm unsurlarıyla verdiği destansı kurtuluş mücadelesi neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur.

Başkan Ellibeş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının sarsılmaz bir vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla büyük zorlukları aşarak yükselttikleri Türkiye Cumhuriyetinin, aynı ideallere büyük bir sadakatle sahip çıkan yeni nesillerin omuzlarında yeni ufuklara doğru ilerlediğini belirtti.

Başkan Ellibeş,Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak hedefi, bugün milletimizin her bir ferdi tarafından benimsenen bir ortak iradeye dönüşmüştür.Çağlara medeniyet mührünü vuran büyük milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek nasıl bir var olma şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşayacağımız her sıkıntılı dönemini de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlıyız.

Milletçe ele ele vererek neler başarabileceğimize tarih defalarca şahit olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bugün laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle, çağdaş dünyada yerini alan, milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızla yol almaktadır.

Bugün bizler Cumhuriyetin 101. yılını kutlamaya hazırlanan yeni nesiller olarak bize miras bırakılan o şanlı tarihi ve o kutsal istiklal ruhunu heyecanla, sadakatle bağrımıza basıyoruz. Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalb-i sevgilerimle kutluyorum. “Cumhuriyet Bayramımızın 93. Yılı kutlu Olsun”

img_8725

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.