DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Emeklilerin Ocak 2017 maaş zamları belli oldu

Emeklilerin Ocak 2017 maaş zamları belli oldu
30.10.2016
1.200
A+
A-

Emeklilerin Ocak 2017 maaş zamları belli oldu

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 2017 Ocak Ayı Emekli maaş zamları belli oldu. Kısa bir süre önce belli olan zamlı maaşlara göre, emekli sandığından emekli olan vatandaşlar için en düşük emekli maaşı bin 752 TL olacak. Sosyal Sigortalar Kurumundan(SSK) emekli olan vatandaşların maaş zamları ise enflasyon rakamlarına göre belli olacak. Buna göre SKK’dan emekli olan vatandaşlar enflasyona göre en az alacakları emekli maaşları, bin 386 Lira olacak. 2017 Zamlı Emekli Maaşları tahmini rakamlara göre; en düşük aylık esnaf emeklilerinde (BAĞ-KUR) Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) verilerine göre; Ocak’ta en düşük maaş 2000 yılından önce emekli olan SSK’lılarda bin 386, 2000’den sonrakilerde 826, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 204, Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 948 liraya yükselecek. Temmuz’da maaşları yüzde 5 artırılan memur emeklileri Ocak’ta da yüzde 3 zam alacaklar.

Emeklilerin gözü zamlarda

Emekli maaşları ile ilgili yapılan hesaplamalara göre, en düşük memur emeklisi maaşı bin 752 liraya çıkarken, buna enflasyon farkı eklenmesi ihtimali konuşulurken, işçi ve Bağ-Kur emeklileri 2017 yılında alacakları yeni maaşını öğrenmek için bu yılın ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon oranını beklemek durumundalar. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yılın Ocak ve Temmuz dönemlerinde, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. Bu nedenle 2016’nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon rakamları; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını belirleyecek.SSK ve Bağ-Kur’luların maaş zamlarının yüksek olabilmesi için yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 3’ün üzerinde olması bekleniyor. Eğer Enflasyon rakamaları yüzde 3.5 civarında çıkarsa; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) verilerine göre; Ocak’ta en düşük maaş 2000 yılından önce emekli olan SSK’lılarda bin 386, 2000’den sonrakilerde 826, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 204, Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 948 liraya yükselecek. Temmuz’da maaşları yüzde 5 artırılan memur emeklileri Ocak’ta da yüzde 3 zam alacak.

Seyyanen 100 TL ödenmişti

Her yıl iki kez zam alan emekliler Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere iki defa maaşlarında artış meydana geliyor. 2016 yılında ise bu zamlara ilaveten ayrıca seyyanen 100 lira da ödenmişti. Bu artış sadece emeklilere değil, bu yıl içinde emekli olacak çalışanların maaşlarına da ekleniyor.

maasa-zam-geldi-dediler-daha-az-maas-aldilar-23260

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.