DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İlçemizdeki o kreşe mühür vuruldu

İlçemizdeki o kreşe mühür vuruldu

İlçemizdeki o kreşe mühür vuruldu

İlçemizde özel bir kreşte yaşanan görüntüler velileri adeta ayaklandırdı.  Kreşte çalışan bir Öğretmen’in çocuklara yaptığı kötü muamele, bina içinde bulunan kameralara saniye saniye yansımış, bu olay duyulduktan sonra konu ilgililere iletilmişti. O kreş hakkında karar çıktı ve olay sonrası ilçemizde yer alan kreşe yetkililer tarafından mühür vuruldu.

6 ay içerisinde 2 kez kapatıldı

Dayak ve şiddet görüntülerinin ortaya çıkmasıyla gündeme oturan Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ait olan kreş 6 ay içerisinde 2 kez kapatıldı. Kreşin kapatılmasının ardından kurumun sahibi değişti. Her hangi bir yere müracaat yapmadan açtıkları kreşe tekrardan öğrenci kaydı yapılmaya başlandı.

Çocuğa dayak görüntüsü ortaya çıkmıştı

Televizyonda yayınlanan kamera görüntülerin ardından çocuklara şiddet uyguladığı ortaya çıkan kurum çalışanı bir öğretmen ve iki stajyer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Geçtiğimiz aylarda sonuçlanan soruşturma sonucunda, kurum hakkında kapatma kararı verilirken, kötü muamelede bulunan kişiler hakkından ise meslekten men kararı verilmişti.

Yazıcı, “Konunun takipçisiyiz”

Kapatılan kreş hakkında açıklama yapan  ilçemiz Kaymakamı Adem Yazıcı, şu sözleri dile getirdi: “Yaşanan olay ne yazık ki çok üzücü ve olmaması gereken bir konu. Altı ay önce bu konu bana iletilmişti. Bende İl Sosyal Politikalar Müdürlüğüne konuyu ilettim. Yapılan araştırma sonrası kreşin ruhsatı belediye tarafından iptal edildi. Savcılık tarafından görüntülere el konularak konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Ancak kreşin adı değişmeden başka kişiler belediyeye müracaat etmeden öğrenci kaydı yapmaya başlamış. Bu konuda şikayet Valiliğe yapılmış. Valilik ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeniden kapatılmasına karar vermiş. Ancak kapatılma işlemi yapılmamış. Bu konuda ihmali olanlar için idari soruşturma başlattık. Savcılıkta yeniden kreşi açanlarla ilgili soruşturma başlattı” dedi.

afacan-kres

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.