DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MHP Gölcük İlçe Teşkilatı Gölcük halkına aşure dağıttı

MHP Gölcük İlçe Teşkilatı Gölcük halkına aşure dağıttı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Teşkilatı dün ilçemizde Muharrem Ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure dağıttı.

MHP Gölcük İlçe teşkilatının ilçemizde gerçekleştirdiği aşure dağıtım etkinliğine MHP İl Başkan Vekili Hüseyin Çakıroğlu, İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk ve partililer katıldı.

Çakıroğlu, “Muharrem ayı, İslam tarihinde dönüm noktası olabilecek olayların yaşandığı kutsal bir aydır”

Muharrem Ayı münasebetiyle gerçekleştirilen aşure dağıtma etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşurelerin alan vatandaşlar partililere teşekkür etti. Etkinlikleri hakkında açıklama yapan İl Başkan Vekili Hüseyin Çakıroğlu, “Muharrem ayı, İslam tarihinde dönüm noktası olabilecek olayların yaşandığı kutsal bir aydır. Yine bu ay, Ramazan’ın ardından en faziletli ay olarak bilinmektedir. En samimi duygularımla, yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olan Aşure Günü’nün inananların maddi ve manevi arınmasına, ülkemiz ve insanlığın kurtuluşuna, sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu kutsal ayın 10. günü Aşure Günü’dür. Aşure, yeni başlangıçlar, yeni mutluluklar demektir. Aşurenin dinler tarihinde önemli bir yeri vardır. Bizde bugün MHP Gölcük Teşkilatımızın gerçekleştirdiği aşure etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyorum. Gölcük halkımızın bize olan ilgisi bizleri çok mutlu etmiştir” dedi.

Çıldır, “Muharrem ayı barışı kardeşliği ön plana çıkartan mukaddes bir aydır”

Başkan Çıldır, “Öncelikle bende il Başkan Vekilimizin söylediği gibi Muharrem ayının öneminden bahsetmek istiyorum. Muharrem ayı dinimiz açısından çok önemli yeri vardır. Bu ay içerisinde dağıtılan aşurenin dinler tarihinde önemli bir yeri vardır. Hem kendine has kutsiyeti, hem de İslam tarihinin en trajik olaylarından birinin yine bu ayda gerçekleşmiş olması nedeniyle, her yıl buruk bir şekilde yaşanmaktadır. Aşure Gününde, Peygamber Efendimizin de bulunduğu birçok peygamberimiz ve onlara inananların hayatlarında olumlu gelişmeler olmuş, çeşitli zulümlerden kurtulmuşlardır. Muharrem ayı, her ne kadar acı olaylarla anılsa da yıllarca sevginin, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın ve muhabbetin zirve yaptığı bir manevi atmosferde yaşanmaktadır. Bizler bugün arkadaşlarımızla böylesine önemli bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bugün burada bize olan ilgiden ötürü Gölcük halkına teşekkür ediyorum” dedi.

14729267_1725767601082427_4376644801620953490_n-1 14729267_1725767601082427_4376644801620953490_n 14639856_1725768064415714_2127066563220969146_n

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.