DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MÜLAKAT, HAK ETMEYEN LİYAKATSİZ, TORPİLLİLERİN İŞE ALINMASIDIR

MÜLAKAT, HAK ETMEYEN LİYAKATSİZ, TORPİLLİLERİN İŞE ALINMASIDIR

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Darıca İlçe Temsilcisi, Darıca Farabi Devlet Hastanesi ve Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi Temsilcisi ile toplantı yaptı.

Hükümetin yapmış olduğu çalışmalar hakkında temsilcileri bilgilendirdi

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Darıca İlçe Temsilcisi Osman Ayas, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Baş Temsilci İdris Çakır, Temsilci Hakan Şahin,  Zafer Kurt,  Talha Yılmaz, Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi Temsilcisi Mahmut Kaya, Delege Hasan Çalık, Zehra Ertunç İle birlikte İş yeri temsilci toplantısı yaptı.  Sağlık alanında yaşanan gelişmeler, Devlet Memurlarının iş güvencesinin kaldırılması yönünde hükümetin yapmış olduğu çalışmalar hakkında temsilcileri bilgilendirdi.

Memura istedikleri gibi dokunmakta ve işine bile son verebilmektedirler

Hükümet yetkilileri zaman zaman kamuoyu önünde kamu görevlileri 657 Devlet Memurları Kanunu tabi olduklarından suç işlediklerinde yasadan dolayı yargılayamadıklarını ve ciddi sorunlar ile karşı karşıya olduklarını, suçlu bulundukları takdirde memuriyetle ilişkilerini, kesemediklerini söylemektedirler, diyen Şube Başkanı Çeker; Bu söylenenler tamamen yalan ve hayal mahsulüdür. Memura istedikleri gibi dokunmakta ve işine bile son verebilmektedirler. Dedi.

Dokunamadıkları üst düzey ve orta derecedeki idarecilerdir

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çeker; Dokunamadıkları üst düzey ve orta derecedeki idarecilerdir. Bunlarda siyasi iradenin taassupları sonucu ve siyasilerin kamuda gözü kulağı ve yandaşlarının işlerini takip ettirdikleri ve siyasi iradenin koruması kollaması altında olduğu için dokunulmazlıkları vardır. Dedi. Başkan Çeker;  Yoksa bu gün olduğu gibi Memurun kaderi sicil amirinin veya mülki amirlerin iki dudağı arasındadır. Dedi.

Mülakat hak etmeyen liyakatsiz, torpillilerin işe alınmasıdır

Şube Başkanı Çeker; Hükümet yetkililer bunu bahane ederek Devlet Memurlarının iş güvencesinin kaldırılması için Çalışma Bakanlığı tarafından 21 Ekimde Bursa’da çalış tay tertipleyeceklerdir. Diyen Çeker; Çalış tayda Personel rejimi tartışılacak. İş güvencesini ortadan kaldırmak, memur ve işçi arasındaki farkı ortadan kaldırarak çalışan ibaresini getirmektir. Diyen Çeker; Hükümet OHAL fırsata çevirerek Kamu kurumlarına mülakat ile memur almak için çalışmalar yapılmaktadır. Bu noktada yetkililerin açıklamaları mevcuttur. Yapılan iş son derece yanlıştır. Diyen Çeker;  Sendika olarak İşe girişlerde mülakatın karşısındayız. Mülakat hak etmeyen liyakatsiz, torpillilerin işe alınmasıdır.  Bu tür haksızlıklara karşı hukuki mücadelemizi vereceğiz” dedi.

dsc_01

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.