DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Tarımsal Üretime ve Tarıma Dayalı Sanayiye 1.000.000 TL’ye kadar hibe verilecek

Tarımsal Üretime ve Tarıma Dayalı Sanayiye 1.000.000 TL’ye kadar hibe verilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla 21.10.2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki Tebliğ (2016/37) yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu bağlamda Kocaeli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan ÖZEL açıklamalarda bulundu. İlhan ÖZEL, Konuyla ilgili olarak detaylı bilgileri İl ve İlçe Müdürlüklerimizden edinebileceklerini belirtip Bu programın yatırım konuları ve buna bağlı desteklenecek hibe miktarları şu şekildedir.

Yatırım konuları Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında;

a) Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

  1. b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
  2. c) Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

ç) Soğuk hava deposu,

  1. d) Çelik silo,
  2. e) Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
  3. f) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,
  4. g) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,

ğ) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,

  1. h) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; Geçen yıllardan farklı olarak; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Tüm destekleme oranları Hibeye esas proje tutarının % 50’si olup KDV hariç hesaplanacaktır.

 Başvuru ve yatırımların tamamlama süresi

 Bu Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 45 gün içerisinde (04.12.2016 tarihine kadar) elektronik ağ üzerinden yapılır. Yatırım projelerinin tamamlanma son tarihi 1/12/2017’dir.

il-muduru-resim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.