DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜKLÜLER NE DEDİ

GÖLCÜKLÜLER NE DEDİ

Cinsel istismar düzenlemesi geri çekildi

 Türkiye gündemine geçtiğimiz hafta bomba gibi düşen 5 milletvekilinin çocuk istismarı konusunda meclise sundukları önerge gelen tepkiler üzerine geri çekildi. Yasa Önergesi geri çekilmesine rağmen ülkemizde tepkiler hala devam ediyor. Bizde meclise sunulan ve tepkilerin ardından geri çekilen önerge hakkında Gölcüklülere düşüncelerini sorduk. Vatandaşlar önergenin geri çekilmesini doğru bulduklarını ifade ederek, önemli bir yanlıştan dönüldüğünü belirttiler.

Bu karalar alınırken neye göre alınıyor

Vatandaş Hüseyin Gençoğlu, “Çocuklarımızın kılına zarar gelse vicdanlarımız kanar, canımız acır. Hele de istismar ya da tecavüz gibi insanlık utancı olayları yaşayan aileleri düşünmüyorum bile. Taciz, tecavüz en ağır cezayı hak ediyor. Hadım edilmeleri gerekir bu tarz kişilerin. Ömür boyu hapiste ödül olur onlara. Bizim hepimizin çocukları var ve içinde bulunduğumuz şu zamanda çok tedirginim. Çocuklar savunmasız ve korunmaya muhtaç varlıklar. O kişi yaşadığı anları nasıl unutacak, her gün aynı şeyleri yaşamayacak mı? Bu kararlar alınırken neye göre alınıyor” dedi.

Kökçam, “Çocuklarımıza zarar gelse içimiz içimizi yiyor”

Vatandaş Furkan Kökçam, “Çocuk tacizlerine karşıyız. Çocukların erken evlendirilmesine karşıyız, Çünkü tecavüze uğrayan bir çocuğun ruhu ölür. Yasa hedef olarak 15 yaş altını almaktadır. Bu durumda 12 yaşındaki çocuğa 50 yaşındaki erkek 4 yıl sonra çocukla evlendiği takdirde cezası ertelenmektedir. Tecavüz insanlık suçudur. Hiç kimse bu yasa için onay vermek istemez” dedi.

Yılmaz, “Tecavüz insanlık suçudur”

Vatandaş Fikret Yılmaz, “Memleketin bir sürü mühim işleri varken lüzumsuz işlerle uğraşmanın bir manası yok. Çok saçma bir yasa, Çocuklarımızın gururu ile oynuyorlar. Saçma sapan insanlar başa gelirse saçma sapan yasalar çıkar. Mustafa Kemal Atatürk kız çocuklarına öncelik verdi. Onlara seçme ve seçilme hakkı verdi. Ama bu insanlar Kadınlara ve kız çocuklarına verilen hakkı geri alıyor. Kadınların ve çocukların yakasından çeksinler ellerini” dedi.

Arslan, “18 yaşında dahi olsa çocukların evlenmelerine karşıyım”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, “3 milyon mağdur var. Çocuğa anneliği erken yüklüyorlar. Bu yüzden bu yas açıktı. İleri de boşanmaların sebebi erken yaşta çocukların evlenmesi. Bu şekilde evlenen çocuklar ya şiddet görüyor ya da öldürülüyor. 18 Yaşında dahi olsa çocukların evlenmelerine karşıyım. Anneler ve babalar bazen düşünceleri olmadan hareket ediyor, kendileri hangi yaşta evlendiyse o yaşta çocukları evlendiriliyor. Artık erken yaşıt çocukların mağdur olmalarını istemiyorum. Bu yasanın geri çekilmesi için imza dahi verebilirim” dedi

furkan-kokcam huseyin-gencoglu mehmet-aslan fikret-yilmaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.