DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Aile Okulu’nun 5. dönem eğitimleri başladı

Aile Okulu’nun 5. dönem eğitimleri başladı

KO-MEK Aile Okulu” Projesi’nin 5. dönem eğitim programları Başkan Karaosmanoğlu’nun katılımıyla başladı

12 yıldır verdiği eğitimler ve sosyal projeler ile Kocaeli’de önemli hizmetlere imza atan KO-MEK, Kasım 2014’ten bu yana gerçekleştirdiği Aile Okulu Projesi’ne yeni dönemde de start verdi. Toplam 5 hafta sürecek olan ve farklı kurs merkezlerinden kursiyerlerin katıldığı Aile Okulu, Davranış Bilimleri Uzmanı, ASPB ATHGM AEP Formatörü ve İstanbul Kadın Platformu Derneği Başkanı Şengül Yiğit’in “Evlilikte Duygusal Zeka” konulu eğitimiyle başladı. Öğle ve akşam ayrı gruplara verilecek eğitimlerin ilki fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

BAŞKAN YALNIZ BIRAKMADI

Yaklaşık 200 kursiyerin katıldığı eğitim programında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kursiyerleri yalnız bırakmadı. Aile Okulu eğitim programına ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Başkan Danışmanı Nermin Tol ve Dilek Karaca, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Köse ve Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir’ın yanı sıra engelli sivil toplum kuruluşları ve kursiyerler katıldı.

 

“SORUNLU İLİŞKİLERİ ANNE BABALAR HAZIRLIYOR”

Eğitimci Yiğit katılımcılara “Evlilikte Duygusal Zeka” konulu konuşma yaptı. Katılım yoğunluğundan oldukça memnun olan Yiğit, konuşmasına evlilikte yaşanan sorunlar ve bu sorunlarla baş etmenin çözüm yollarını anlatarak başladı. ‘’Anne babalar olarak sorunlu ilişkileri bizler hazırlıyoruz’’ diyen Yiğit, “Çocukları nitelikli yetiştirmek için öncelikle bizler kendimizi iyi yetiştirmeliyiz. Geleceğin anne babaları önce kendi anne babasından rol kapar” dedi. Yiğit, sevgi ve merhametin küçük küçük dokunuşlarla daha çok paylaşılacağını ifade etti.

 

“AİLE BU KÂİNATIN EN BÜYÜK DEĞERİ”

Çocuk yetiştirilmede ailenin önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Eğer bir çocuk topluma zarar veriyor ise bunun temelinde ailedeki sorunlar yatmaktadır” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Aile bu kâinatın en büyük değeridir, biz kendimizi bildiğimiz zaman yaratanı da bilmiş oluruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

“EŞİNİZLE EMPATİ KURUN”

Öğlen ve akşam olarak devam eden eğitim programının ikinci bölümünde Şengül Yiğit bu kez çiftlere eğitim verdi. Kocaeli Valiliği Uluslararası Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda evli çiftlerin katıldığı programda konuşan Yiğit, “Ailede sorunları çözmek için karşılıklı empati kurmalıyız, sorunları örterek değil konuşup tartışarak çözebiliriz” dedi.

 

1.133 KURSİYER MEZUN OLDU

KO-MEK’te eğitim alan kursiyerin katılımı ile düzenlenen Aile Okulu Projesi, Kasım 2014’te başladı. Proje kapsamında, alanında uzman eğitimciler öncülüğünde aile kavramı üzerinde kursiyerleri bilinçlendirmek, farkındalıklarını artırmak, bilgilendirmek ve eğitmek amaçlanıyor. Aile Okulu kapsamında kursiyerler; temel sağlık, çocuk bakımı, ev ekonomisi, aile içi iletişim, vatandaşlık, medya okuryazarlığı, hukuk ve din gibi konularda eğitim alıyor. KO-MEK Aile Okulu’ndan bugüne kadar İzmit, Gebze, Körfez, Kandıra, Başiskele, Kartepe, Gölcük ve Karamürsel bölgelerinden 8 bölgede toplamda 1.133 kursiyerimiz mezun oldu. Bir ilk olarak da geçen sene akşam oturumuna eşli katılım sağlanarak 96 çift, Aile Okulu’ndan mezun olmuştu.

2 3 4 1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.