DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ATATÜRK KONGRE SARAYI’NDA ANILDI

ATATÜRK KONGRE SARAYI’NDA ANILDI

Öğrencilerin Atatürk sevgisi programı büüyük beğeni topladı

10 Kasım Atatürk’ün 78. yıl ölüm yıl dönümü münasebetiyle Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi ortaklığı’nda Gölcük Kongre Sarayı’nda anma programı gerçekleştirildi.

Katılım yoğun oldu

Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen Anma Programına katılım yoğun oldu. Anma programına Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhyettin Yıldırım, ADD Gölcük Şubesi Başkanı İsmet Bucak, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Şehit ve Gazi Aileleri ile çok sayıda Öğretmenler katıldı.

Kalaç, “Atatürk siz gençlerimize ve çocuklarımıza çok değer verirdi”

Anma Programına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Akabinde Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kalaç, “Öncelikle bugün öğrencilerimizin hazırladığı 10 Kasım Anma Programına katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı mücadele ile tüm dünyada insanlık tarihine yön veren bir saygınlık kazanmıştır. Her zaman halkıyla içiçe olan, kurmuş olan devletin geleceğini Türk gençliğine bırakan Atatürk’ün dünya için çok önemli bir dehadır. Atatürk’ün yapmış olduğu bir toplantıda ‘batının her türlü modern esaslarını örnek alacağız’ demiştir. Atatürk gençleri ve ocukları oldukça önemsemiştir. 1926 yılında yapmış olduğu Bursa gezisinde çocuklara ve gençlere verdiği önemi bir kez daha dile getirmiştir. Gençlik ve çocuklar Atatürk’ün olduğu gibi bizim için de çok önemlidir” dedi.

Atatürk’e sevgi ve saygı dile getirildi

Daha sonra Okul Öğretmenleri ve Öğrencileri Atatürk konulu şiirlerini ve konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmalarda ve şiirlerde Atatürk’e olan sevgi ve saygı bir kez daha dile getirildi.

Öğrencilerin Oratoryum gösterisi büyük beğeni topladı

Daha sonra Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Öğrencilerinin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Oratoryum’u sahnelendi. Öğrencilerin oratoryum gösterisi programa katılan ilçe protokolü ve herkesten büyük beğeni toplarken, yoğun alkış aldı. ,

Atatürk’ün seviği türküler dile getirildi

Programın son bölümünde okul müzik öğretmeni Burcu Erdem ve Öğrenilerinin hazırladığı Atatütk’ün sevdiği müzikler bölümü de programa katılanların büyük beğenisini topladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri program 10 Kasım Atatürk’ü anma gününde önemli bir iz bıraktı.

Öğrencilere ödülleri takdim edildi

Programda son olarak 10 Kasım Atatürk’ü anma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

img_7846 img_7850 img_7858 img_7862 img_7865 img_7870 dsc_5061 dsc_5064 dsc_5065 dsc_5068

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.