DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, “Öğretmenlerimiz bizim baş tacımızdır”

Başkan Karaosmanoğlu, “Öğretmenlerimiz bizim baş tacımızdır”

Başkan Karaosmanoğlu, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle Akademi Lise, Bilgi Evi ve Gençlik Kılavuz projelerinde hizmet veren öğretmenlerle buluştu.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Kılavuz Gençlik, Bilgi Evi ve Akademi Lise’nin öğretmenleriyle buluştu. Yaklaşık 200 kadar öğretmenin katıldığı programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim en önemli çalışmamız eğitim hizmetlerimizken, öğretmenlerimiz de bizim baş tacımızdır” dedi.

NESLİ İHMAL EDERSEK, İMAR ETTİĞİMİZ ŞEHİRLER TARUMAR OLUR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi’nin de hazır bulunduğu birliktelikte, çocuklara ve gençlere eğitim hizmeti verilmesi noktasında Belediye kanununda bu türden maddelerin olmadığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak ülkemize ve kentimize karşı üstlendiğimiz sorumlulukta gençleri asla ihmal edemezdik. Bunu nedenle eğitim çalışmalarına çok büyük önem veriyoruz. Unutmamak gerekir ki, bir şehri imar ederken nesli ihmal edersek, imar ettiğimiz şehirler ihmal ettiğimiz gençler tarafından tarumar olur” diye konuştu.

AHLAKLI, VATANPERVER VE ÜRETEN NESİL YETİŞTİRECEĞİZ

İnsan dediğimiz varlığın bazen ölçüsü olmadan her türlü kötülüğü ve vahşeti sergileyebildiğinin de altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Günümüzün terör olayları maalesef bu coğrafyada yüzyıllardır vardır. Asırlardır bu topraklarda yaşayan atalarımıza ve günümüzde yaşayan bizlere ellerinden gelen her türlü kötülüğü yapmaya çalışıyorlar, gelecekte de yapmaya devam etmek isteyeceklerdir. Bilmeliyiz ki terör örgütleri ve onların yardımcıları asla durmayacaktır. İşte bizlerde her zaman tetikte olurken, güçlü de olmak zorundayız. Bakınız 15 Temmuz’da milletimiz güçlü olmasaydı, FETÖ darbe girişimi başarılı olsaydı, ülkemiz çok zor günlere tanık olacaktı. İşte sizlere ve bizlere bu noktada düşen görev ahlaklı, vatanperver ve üreten insanlar yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

EĞİTİM HİZMETLERİYLE KENTİMİZİ MANEVİ OLARAK İMAR EDİYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim hizmetlerinde çalışan öğretmenlere, görevinizi iştahlı ve severek yapmalıyız hatırlatmasını da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “İşimizi seversek bu alanda başarılı oluruz. Unutmayın, bizler yaptığımız bu hizmetle kentimizi manevi olarak da imar ediyoruz. Geleceğimizin huzuru, barışı ve kalkınmasını inşa etmek amacındayız. Gelecekten o kadar eminim ki hizmet verdiğimiz gençler arasından milletimize faydalı birçok insan yetişecek. Sizin en hayırlı olanınız insanlığa faydalı olandır inancıyla çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

AJANDASI KARANLIK İNSAN YETİŞTİRMİYORUZ

Büyükşehir Belediyesinin eğitim hizmetlerinde çalışan öğretmenlerden, dün nasıl işlerine dört elle sarıldılarsa yarında bu inançla çalışmaya devam etmelerini isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizlerden eğitim alan yavrularımızı kendi evladınız ve kardeşiniz gibi görerek onlara hizmet vermenizi istiyorum. Evlatlarımızı hayata iyi hazırladığınızda, yetiştirdiğiniz bir öğrenci yarının bin öğrencisi olacaktır. Milletimize ve insanlığa bu halis niyetle hep birlikte hizmet edeceğiz. Ülkesini ve bayrağını seven, ajandası karanlık olmayan ve devleti haricinde başkasına asla hizmet etmeyecek insan yetiştirme gayretindeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

BÜYÜKAKIN, “EN ÖNEMLİ GÖREVİ İFA EDİYORSUNUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın’da, Öğretmeler gününün hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, “Bu çalışma belki belediyemizin en güzel çalışmasıdır. İnsanlarınızın karakter inşasını doğru yapamadığımız zaman, ülkeniz işgal edilme riskine girecektir. Bunu en son örneğini 15 Temmuz’da gördük. İşte bu çalışmanın ne kadar önemli ve hassas olduğunu da bu hain FETÖ darbe girişiminde görmüş olduk. Sizler, vatanımıza sahip çıkmanın en önemli görevini ifa ediyorsunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

BİRBİRİNDEN FARKLI VE FAYDALI EĞİTİMLER VERİLİYOR

İkisi Roman mahallesinde olmak üzere 10 ilçede açılan 15 Bilgi Evin’de çocuklara Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen, Bilgisayar gibi derslerin yanında, mental aritmetik, değerler eğitimi, spor ve kulüp faaliyetleri de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor. Aile içi eğitim seminerleri, çocukların anneleriyle vakit geçirdikleri anne okulu ve kitap okuma programları ve benzeri etkinlikler ile çocuğun kişisel gelişimine katkı sunacak çalışmalar gerçekleştirilen hizmetlerin yanı sıra, Kocaeli’nde lisede okuyan öğrencilerin katıldığı Akademi Lise kapsamında; Değerler eğitimi, akademiye hazırlık programı, kulüp faaliyetleri, mezun destek programı gibi faaliyetlerin yanı sıra gençlere atölye etkinlikleri, gençlik stüdyosu, okuma grupları, kütüphane, bilişim, gençlik kampları, kültür gezileri, sanat atölyeleri, dil eğitimi, tefekkür programları düzenliyor ve gençlere spor imkânları da tanınıyor.

ziya7495 ziya7496 ziya7508 ziya7524 ziya7451 ziya7453 ziya7456 ziya7478 ziya7492

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.