DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Büyükşehir’den köylere 99 yeni fırın

Büyükşehir’den köylere 99 yeni fırın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerde fırın projesi kapsamında 99 adet yeni fırını köyler ile buluşturuyor.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Köylere Fırın Projesi” kapsamında, ihtiyacı bulunan ve talep gelen köylerde yeni fırınlar inşa etmeye devam ediyor.

Proje kapsamında bugüne kadar, 320 adet köy fırını inşa edildi. Yeni yapılacak 99 köy fırını ile bu rakam 419’a çıkacak.

FARKLI İLÇELERDE FIRINLAR

Büyükşehir proje kapsamında kentin dört bir yanında bulunan köylere fırın inşa ederek vatandaşın hizmetine sundu. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra İlçesinde 122, İzmit İlçesinde 101, Başiskele İlçesinde 1, Kartepe İlçesinde 5, Gölcük İlçesinde 9, Karamürsel İlçesinde 12, Derince İlçesinde 25, Körfez İlçesinde 33, Gebze İlçesinde 12 olmak üzere 320 adet fırın inşa edildi.

YENİ FIRINLARIN TEMELLERİ ATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihale neticesinde yeni yapılacak olan 99 köy fırınının inşaatına başlandı. Bu kapsamda ilk köy fırınının temeli Kandıra İlçesi Babalı köyünde atıldı. Proje çerçevesinde geri kalan fırınlar köylülerin talepleri doğrultusunda inşa ediliyor.

ORTAK KULLANIM ALANI

Vatandaşların gönül rahatlığıyla ortaklaşa kullanabileceği fırınlarda el yapımı ekmekler, yöresel yemekler yapılıyor. Köy fırınları bayramlarda, düğünlerde ve cenazelerde geniş katılımlı yemeklerde köylünün imdadına yetişiyor. Tek seferde onlarca tepsi ekmek pişirilebilen bu fırınlar kadınların işini de kolaylaştırıyor.

YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLER

Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak fırınlar yöresel mimari ile günümüz teknolojisinin birleşmesi sonucu modernize edildi. Fırın kütüğü üzerine harman tuğla ile çift sıra ve ısı yalıtımlı kubbe örülüp üzeri bütün fırın alanını örtecek şekilde ahşap çatı ve kiremit örtü ile kaplanacak olan yeni fırınlar 8 metre kare olacak. Isı yalıtımı üst düzey olan fırınlarda saatli derece bulunuyor. Yapımda Kandıra taşı kullanılacak olan fırınların bacasının estetik görünmesi amacıyla cephe kaplaması tuğlayla yapılıyor.

 

img_5109 img_8656_1 koy-firinlari cavuslu-koyu-firin-3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.