DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Canlar 11. kez sevgide buluştu

Canlar 11. kez sevgide buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Sevgide Buluşalım etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi

Sevgide Buluşalım’da birlik ve beraberlik mesajları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Sevgide Buluşalım etkinliği, Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın,

Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, ilimizde faaliyet gösteren Hacı Bektaş Veli Vakıfları, Cem Evi Dernek Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 MİLLET BİR VE BERABERDİR

Başkan Karaosmanoğlu’nun yaşadığı sağlık problemi sebebiyle programa katılamadığını ifade ederek katılımcılara selamlarını ileten Başkan Vekili Zekeriya Özak, Bölgemizde yaşanan savaşlar ve cinayetlere dikkat çekerek “Bu millet birdir, beraberdir, bir bütündür” diyen Özak, birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.

 EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ

“Büyükşehir Belediyesi tarafından böylesine güzel bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum” diyen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Bizim en büyük zenginliğimiz, değerlerimiz, üzerindeki birlik ve beraberliğimizdir” ifadelerini kullandı.

SEVGİYİ EGEMEN KILMALIYIZ

“Sevgide buluşmak insana yakışan anlamlı bir düşüncedir” diyen Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, “Bizim Bizden başka dostumuz yok” diyerek, Ülkemizin bağımsızlığı ve iç huzuruna destek verdiklerinin altını çizdi. “Hoşgörü ve sevgiyi egemen kılmalıyız” diyen Döner, “Bizim İslam inancımızda kin ve nefrete yer yoktur” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİKTEN TARAFIZ

Dernekler adına Darıca Cemevi Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Başkanı Şeref Arslan yaptığı konuşmasında; “ Bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu desteği ile yapıyoruz” şeklinde konuştu. Kerbala da yaşanan acının tazeliğini koruduğunu belirten Şeref Arslan, “ Alevi toplumu, bu ülkenin birlik ve beraberliğinde taraftır” dedi.

 

KATKI SUNAN DERNEKLER

Cem TV, Kocaeli TV ve 41 TV tarafından canlı olarak yayınlanan 11. Sevgide Buluşalım Etkinliği ’ne katkı sunan; Gebze Cem ve Kültür Evi Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Teslim Yıldız, Gebze Hacı Bektaş Veli Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Ali Akbaş, Derince İmam Hüseyin Cem Ve Kültür Evi Derneği Başkanı Mahmut Eskin, Derince Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Hüseyin Gülseven, İzmit Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ekber İncesu, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem Ve Kültür Evi Çayırova Şube Başkanı, Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Durmuş Yıldırım, Darıca Cemevi Anadolu Kültür Ve Görgü Derneği Başkanı Şeref Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül sahneye davet edildi. Sahnede hep birlikte yer alan, etkinliğe katkı sunan dernek başkanları adına, Darıca Cem Evi Derneği Başkanı Şeref Arslan konuşma yaptı.

ERKAN CEM-İ VE AŞURE DAĞITIMI

Türk Halk Müziği Sanatçıları Emre Saltık ve Peyda Yurtsever tarafından deyişler seslendirdi. Gebze Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Kara tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Türkçe Mealinin okunmasının ardından Dede Veysel Özel yönetiminde Erkan Cem-i yapıldı. Yapılan duaların ardından aşure dağıtımıyla program sona erdi.

3 4 5 1 2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.