DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM

Niğdeliler ve Samsunlular Dernekleri’nden vatandaşlara önemli çağrı

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak ve Gölcük Samsunlular Derneği Başkan Yardımcısı Kurtça Kaygısız ile yaptığımız röportajımızda Gölcük’teki temizlik sorunlarının nedenleri ve yapılması gerekenler hakkında görüşlerini bildirdi. Başkan Çakmak, ‘Her mahalle kendi mahallesini, her apartman sakini apartmanını temiz tutarsa Gölcük’ün temiz kalacağına inanıyorum. Gölcük’ün temiz kalabilmesi için kesinlikle çöp konteynırı şart” Başkan Kaygısız ise “Her işi belediye den beklemeyelim. Çöpler konusunda ilk önce bizler sorumluluk almalıyız” dedi.

Çakmak, “Çöp konteynırları Gölcük için şart”

Başkan Çakmak, “Bizim Gölcükümüz bugün Donanma Kenti ve mozaik olduğu için, her bölgeden göç aldığı illa ki temizlik konusunda halkımızın duyarlı olması, çöp saati uygulaması zamanında çöplerini bırakmasında büyük fayda vardır. Bu konuda vatandaşlarımıza çok iş düşüyor. Mümkünse vatandaşlarımız halkımız şayet çöp konteynırları varsa çöplerini buraya atmalı Şayet çöp konteynırı yoksa çöp konteynırı uygulamasının geri dönülmesini istiyoruz. Bazı vatandaşlarımız bu konuda çöplerini zamansız bırakıyor. Bu durumda sokak hayvanlarının çöpleri dağıtıyor. Bizler Niğdeliler Derneği olarak temizlik konusunda hem üyelerimizi hem de Gölück halkını uyarıyoruz.Bu konuda Belediyeye şu işler düşüyor; Çöplerin zamanında alınması, çöp konteynırının olmadığı alanlaraçöp konteynırlarının konulması. Bizlerin Belediye den ricası isteği budur. Çöp konteynırı uygulamasına geri dönülmeli. Herşey Gölcükümüz için. Mahallemizin bulunduğu yerleri lütfen temiz tutalım. Bizler derneğimiz olarak gezdiğimiz sokaklarda mahallelerde vatandaşlara dağılmış çöpleri gördüğümüz zaman müdahale ettiğimizde bizlere çöp konteynırlarının olmadığını, eğer olsaydı çöpleri konteynıra bırakırdık dediklerine şahit oluyoruz. Çöp konteynırlarının avantajları çoktur. Mahalleler temiz gözükür. Mikroplar çöp konteynırlarında kalır. Bizler dernek olarak gördüklerimizi duyduklarımızı dile getiriyoruz. Bizlere söylenen çöp konteynırları isteğini siz değerli basın mensuplarımız vesilesiyle inşallah gerekli mercilere ulaştırırız” dedi.

Kaygısız, “Gölcük’ü önce vatandaşlar temiz tutmalı”

Gölcük Samsunlular Derneği Başkan Yardımcısı Kurtça Kaygısız, Gölcük’teki çok sorunu hakkında, “İnsanların öncelikle doğaya ve çevreye saygısı olması şart. izlerin en büyük isteği çöplerin saatli olarak dışarıya çıkartılması. Zamanında çöplerin dışarı bırakılması şart. Önce Gölcük’ü temiz tutmak için biz vatandaşlar sorumluluk almalı, sonradan yetkililerden yardım beklemeliyiz. Çöp konteynırları konusunda bende Cemil başkan gibi düşünüyorum. Çöp konteynırı Gölcük’e şart. İnşallah daha güzel bir Gölcük’e yakında el birliği ile ulaşırız” dedi.

14826194_10154802521614887_828447674_n 14937951_10154802521589887_1568909838_n

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.