DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DARICA BİZİM ÜLKEMİZİN HER BİR RENGİNİ TEMSİL EDEN ÇİÇEK BAHÇESİNİN TÜM GÜZELLİKLERİNİ KENDİNDE TOPLAYAN İLÇEMİZDİR”

DARICA BİZİM ÜLKEMİZİN HER BİR RENGİNİ TEMSİL EDEN ÇİÇEK BAHÇESİNİN TÜM GÜZELLİKLERİNİ KENDİNDE TOPLAYAN İLÇEMİZDİR”

İlçe Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile gerçekleştirilen buluşmanın  6’ıncısı, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımları ile  Darıca İlçemizde gerçekleşti.

Darıca Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen esnafla buluşma programına, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra; Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Kemal Kaya, Darıca Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İskender Sönmez Yıldız ile Darıca Esnaf Odalarının Başkanları katıldı.

Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Kaya, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın konuşmalarının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; ”Darıca, Kocaeli’mizin ve Türkiye’mizin bir marka ilçesi ve bir marka şehridir. Sahip olduğu doğal güzellikleri özellikle yeni gelişme perspektifindeki çok özel ve güzel projeleri her yeni gün yeni değerler katacak ve katmaktadır. Bahsedilen projeler de peş peşe devreye girmeye başlıyor ve girecekte. İnancımız o dur ki iki günü bir olan ziyandadır. Hayatın anlamı, insanın en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu açıdan kişi her ne iş yaparsa yapsın kendisinden sonra kalması, hoşça anılması, hayırla yad edilmesi geride bir eser bırakmasıyla ve kendisini hatırlatacak onu hayırla anacak bir hizmet yapmasıyla ilgilidir.

Kocaeli’miz ve onun alt başlığı Darıca’ya baktığımız zaman Türkiye’nin büyük yürüyüşüne de çok büyük katkı sağlamakta, hedeflere doğru çok büyük zenginlik ve değer katmaktadır. Darıca şüphesiz bizim için çok önemli bir ilçe olmasının yanında az bilinen tarımsal özellikleri ve değerleriyle birlikte daha çok tanınmaya ve giderek sosyal alt yapılarıyla birleşmeye, kimliğini daha nitelikli ve yaşam kalitesini çok daha üst bir düzeye taşıma gayreti içerisindedir. Darıca bizim ülkemizin her bir rengini temsil ettiği bir çiçek bahçesinin tüm güzelliklerini kendinde toplayan aynı zamanda toplumsal barış ve huzur içerisindeki bir İlçemizdir. Tabi huzurun, sosyal barışın teminin de siz çok değerli esnaflarımızın sorumluluğu ve katkısı vardır. Her yerde söylediğim gibi esnaf huzurluysa toplum huzurludur, esnaf mutluysa toplum mutludur. Esnaf; İslam ahi geleneğinin süzgecinden geçen kişidir. Dokunduğunuz zaman size gerçeği olduğu gibi aktaran yaşanılanı, sıkıntıyı paylaşan, çözümü için de gövdesini o meseleye koyandır. Bu açıdan esnafımızın var olması, ayakta kalması, güçlü olması toplumun güçlü olması demektir. Yasal ve yapısal bütün alanlardaki bu hassasiyetimizi koruyoruz. Ne kadar istişare edersek o kadar sağlıklı kararlar alırız. Bizler Türkiye’ye örnek olacak zenginliğe sahip olan, model olan bir kentiz. Sanayide Kocaeli Türkiye’nin en büyük ilk üç kentinden biridir. Yeni dönemde hedef sadece üreten değil, örnek olan, bilgi ekonomisinde 21’inci yüzyılda bilgi teknolojilerinde dönüşümü sağlayan büyük bir şehir olmaktır. Sadece ihraç eden değil ihracatta kilogram başına ihracat değerini bir buçuk dolardan hedefi olan 4 dolara doğru yürüyüşümüzü sağlayacak, yükte hafif pahada ağır ürünler üreten ülke olmaktır. İnsana hizmet etmenin, insana hizmette bulunmanın samimi bir gayreti içerisindeyiz. Sizin alandaki dokunduğunuz her konunun bizim için öneminin farkındayız. Yeter ki niyetlerimiz hayır olsun ve akıbeti de hayır olsun inşallah. Tekrar hepinize ve temsil ettiğiniz esnaf kardeşlerime hayırlı, helal kazançlar diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” diyen Sayın Valimiz;  Darıca  İlçemizde bulunan esnaf ve sanatkârların talep ve sorunlarını dinleyerek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

02-medium 03-medium 04-medium 05-medium 06-medium 07-medium 01-medium

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.