DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Sistemi açılışı Bakanlarla gerçekleştirildi

Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Sistemi açılışı Bakanlarla gerçekleştirildi

 Denizcilik Müsteşarlığınca Gemi trafiğinin düzenlenmesi amacıyla başlatılan ”Bölge/Liman Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi ” projesi kapsamında, İzmit Körfezi’nde yapımı tamamlanan VTS Merkez ve kule inşaatlarının açılış töreni Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun  katılımlarıyla gerçekleşti.

Katılım oldukça yoğun oldu

Açılış törenine; Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Düzce Valisi Zülkif Dağlı,   Kocaeli Milletvekilleri; Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker,Cemil Yaman, Saffet Sancaklı, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutan Korgeneral Metin Gürak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İlçe Belediye Başkanları, Kıyı Emniyet Genel Müdür Vekili Bedri Olcay Özgürce, Deniz Sular Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güzeloğlu, “Bu önemli projeyi ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış Kıyı Emniyet Genel Müdür Vekili Bedri Olcay Özgürce ve Deniz Sular Genel Müdürü Hızır Reis Deniz’in konuşmalarının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yaptığı konuşmalarında; İlimiz ve Ülkemiz adına çok stratejik ve önemli bir tesisimizi bugün hizmete açmanın hem ülke denizciliğimize hem de İlimize kazandırmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Kontrol trafik merkezimiz, stratejik bir tesis olarak üç sektörde Kocaeli bölgesinde gerçekleşen ve uluslararası alana yönelen gemi trafiğinin, sorunsuz ve bugünden itibaren uluslararası standartlarda gerçekleştirilmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Kocaeli, Türkiye ihracatının %10’nu ithalatının da %20’sini karşılayan çok önemli bir liman merkezidir. Ülke ekonomimizin can damarı, İthalat ve ihracatın deniz yoluyla sevkinin belirleyici bir merkezidir. Bu ölçekten baktığımız zaman gemi seyir güvenliği başta olmak üzere birazdan açacağımız merkezimiz uluslararası standartlarda her boyutuyla Körfez gemi trafiğini, gemiye bağlı olarak bütün detay ve buna bağlı alt başlıktaki gereklerini karşılayan mükemmel bir merkezdir. Belirtmem gerekir ki sadece ticari anlamda değil güvenlik anlamında da İl genelinde trafik seyrinden izleme ve gözlemeye kadar bütün başlıklarda, üç sektörde; İzmit, Yalova ve Hereke olmak üzere çok önemli katkılar ve kazanımlar sağlıyor. Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşüne önderlik eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımıza, Saygıdeğer Bakanlarımıza, bu tesisin hayata geçmesinde emeği olan değerli milletvekillerimiz başta olmak üzere Bakanlığımızın değerli tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İlimiz, ülkemiz ve Dünya denizciliğine hayırlı olmasını diliyorum.Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygı sevgiyle selamlıyorum” diyen Vali Güzeloğlu’nun konuşmalarının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Yaptığı konuşmalarında;

 Arslan, “Her geminin an an saniye saniye hareketlerini denetim altına almak durumundayız”

“Gerçekten bu tesisler çok önemli ve gerçekten çok değerlidir zira bilenler geçmişi yaşayanlar bu tesislerin ne anlama geldiğini en az bizim kadar güzel ifade ediyorlar. Her geminin an an saniye saniye hareketlerini denetim altına almak durumundayız. Ülkemizin Körfezimizin, boğazlarımızın kaderini başkalarının ellerine bırakmamak için Gemi Trafik Yönetim Sistemleri ve Merkezi’ni Boğazlarımızda kurduk. Özellikle büyük kazaları önlemiş ve engellemiş durumdayız. Sebebi ise şudur; en ufak bir sapma olduğunda anında uyarıda bulunuyorlar, rotayı çiziyorlar, yönlendiriyorlar ve böylece de trafiği düzenliyorlar. Denetimi hiç elden bırakmadan 7/24 saat gözeterek gereğini yapıyorlar ve onun memnuniyetinin örneğini de zaten biz boğazlarda yaşadık. Bunun keyfini Körfez’de de yaşamak adına İzmit Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ni de kurduk. Bu Merkez; 40 bin Liman tesisi, 21 yolcu iskelesi, 5 feribot iskelesi, 172 Tersane çekek yeri ve tekne imal yeri, 22 balıkçı barınağı, üç Marina olmak üzere 264 kıyı tesisimizin bulunduğu bu güzide Körfez’de inşallah denetimini ve kontrolünü yapacak tehlikeden ari hale getirecek. Bu tesisimiz bugünden önce çok önemli katkılar vermeye başladı, bugünden sonra da inşallah yüzde yüz kapasiteyle katkı vermeye devam edecek. Bu tesisimiz Kocaeli’mize, Körfez’imize Ülkemize ve insanımıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum, katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” diyen Bakan Ahmet Arslan katılımcılara teşekkür etti.

Işık, “Bu proje ile İzmit Körfezi daha da güvende olacak”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yaptığı konuşmalarında ise;” Bazı hizmetler vardır ki varlığının çok farkında olmayız ama yokluğunun neye mal olduğunu çok acı tecrübelerle biliriz. Bugün aslında hizmete açtığımız bu çok önemli tesisimizdir. Kazaları önceden tahmin edecek ve kötü hava şartlarında olası tehlikelerinin önüne geçecek olan bir sistemi İzmit Körfezimize de kazandırmış bulunmaktayız. Bu tesisle güvenliğimiz için; özellikle kazaların önlenmesi, gemi trafiğinin düzenlenmesi açısından son derece önemli bir adımı İzmit Körfezi olarak atmış oluyoruz. Bugün bu açacağımız tesisle bu güzel, bu temiz Körfez’imizin gemi trafiğini de güven altına almış oluyoruz. Projenin hayata geçmesinde emeği olan bütün arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu proje ile İzmit Körfezi daha da güvende olacak, bu proje ile İzmit halkı daha da mutlu olacak inşallah. Bu projeyi havanın oksijeni gibi görüyorum ve emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum sizleri en içten sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri ile birlikte hayırlı olsun dilekleriyle Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nin açılış kurdelesini keserek Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ni gezdiler.

03-medium 04-medium 05-medium 06-medium 07 08 09 01-medium 02-medium

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.