DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK BELEDİYESİ ULUSLARARASI GÖÇ ZİRVESİNDE

GÖLCÜK BELEDİYESİ ULUSLARARASI GÖÇ ZİRVESİNDE
15.11.2016
955
A+
A-

GÖLCÜK BELEDİYESİ ULUSLARARASI GÖÇ ZİRVESİNDE

 

Gölcük Belediyesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi‘nin ev sahipliğinde, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatınca (UCLG-MEWA) 7-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ‘Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi‘ katılım gösterdi.

 

Gölcük Belediyesi adına Meclis üyesi ve Belediye Başkan Vekili olarak Nazım Usta ve Belediye Meclis Üyesi Fikret Ormancıoğlu katıldı.

 

UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi Eş Başkanlığı’nı yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi bir otelde başladı. Zirvenin ilk gününde ‘Göç Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı’ yapıldı.

 

Bunun için sivil toplum kuruluşlarının sayısının yasal düzenlemeyle tekrar gözden geçirilmesi ve kapasitesinin artırılması gerekiyor

 

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, zirvenin en çok sığınmacı barındıran Şanlıurfa‘da yapılmasının önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’deki derneklerin yüzde 1.5’i, vakıfların ise yüzde 0.5’i insan hakları ve savunuculuğu alanında çalışma yapıyor. Göçün küresel bir sorun haline geldiği günümüzde 3 milyon Suriyelinin yaşadığı bu ülkede, bu oranın daha da yüksek olması gerekir. Bunun için sivil toplum kuruluşlarının sayısının yasal düzenlemeyle tekrar gözden geçirilmesi ve kapasitesinin artırılması gerekiyor.

 

Göçü bizim için yönetilemez kılan sorunları irdeleyip çözümler üretmeliyiz

 

Bölgemizde göç yönetimi kavramının içini dolduracak çalışmalarla farkındalık oluşturmak durumundayız. Göçü bizim için yönetilemez kılan sorunları irdeleyip çözümler üretmeliyiz. Göç yönetiminde birincil sorunların, sağlıksız kayıtta, farklı paydaşların iletişim konusundaki kopukluğundan kaynaklandığını söyleyebiliriz. Diğer yandan göç yönetiminin sadece uluslararası ilişkilerle çözülmesi gerektiğine yönelik bakış açısı sürecin tıkanmasına neden olmaktadır. Oysa günümüzde kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları bu konunun bizatihi yereli ilgilendiren bir konu olduğunu yaşayarak görmektedir” dedi.

 

26 ülkeden, 300 yetkili katıldı

 

Ayrıca zirvede ‘Göç Olgusunda Kadın’, ‘Suriyeli Mülteciler ve Uyumu’ ve ‘Şanlıurfa‘nın Suriye Krizindeki Vizyonu’ konularında sunumlar yapıldı. 26 ülkeden, 300 yetkilinin katıldığı zirve 4 gün boyunca devam etti.

 

15102216_10210789291479040_141225560_o 15127422_10210789292239059_1359350293_o

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.