DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK ÖRNEK OLACAK

GÖLCÜK ÖRNEK OLACAK

Vali Güzeloğlu Halıdere’deki Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti

Gölcük Halıdere Körfez Mahallesinde İnşaatı başlamış olan Fizik tedavi merkezine dün Kocaeli valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı Gölcük Belediye başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlevan, Ak Parti İlçe başkanı İdris Alp tarafından ziyaret edildi.

Vali Güzeloğlu, “Gölcük hak ettiği projelere ulaşacak”

İnşaat alanını gezmek ve bilgi almak için Gelen Güzeloğlu inşatta hakkında bazı bilgiler verdi. Vali Güzeloğlu “Gölcük ve ilimiz adına çok önemsediğimiz bir hizmet, Türkiye çaplı bir hizmeti yapacağız burada. Fizik Tedavi Merkezimiz ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz, bu bölge çok önemsediğimiz bir bölge. Sadece bizim değil, Türkiye’nin önemsedi bir bölge, Gölcük Karamürsel bir marka bölgemiz, incisi körfezimin. Tarihi geçmişinden bu yana kimliği ile derinliği ile zenginliği ve doğal güzelliğiyle çok değerli bir bölgemiz. İlimizin her alanında çok büyük bir hizmet var. Başta sayın bakanımız Fikri Işık, Milletvekillerimiz, yerel ölçekte valiliğimiz Büyükşehir belediyemiz, Her perspektifteki kamu kuruş ve kuruluşları, kamu hizmet kalitesini insanımıza dönük hizmet ölçeğimizi her geçen gün daha da iyiye götürmek gayretindeyiz. Türkiye örnek ve öncü kent kimliğinin iddiası içindeyiz. Çünkü Kocaelimiz bunu hem hak eder hem taşıyacak derinliği olan bir şehir. Sağlık hizmetlerinde de çok önemli değişimi zaten hükümetimizle birlikte yaşıyoruz. şimdi yeni dönemde Kocaelimizde bu perspektif nitelikli ve bu anlamda özellikli kamu sağlığı hizmet kalitesi ve kapasitesiyle bir anlamda devam eden büyük yatırımları vardır. İzmit Devlet Hastanesi Gebze Devlet Hastanemiz, Gölcüğümüzde hizmet binamızı en geç Mart ayı içerisinde açacağız. ” dedi

Hastaneye gidemeyen hastaları evinde tedavi edeceğiz

Vali Güzeloğlu hastaneye gelemeyen hastalar için evde tedavi yöntemi ile hastalara yardım edeceğini belirterek şu sözleri söyledi: “Özelliği şu burada belediye başkanımıza da teşekkür ediyoruz eski belediye binasını sağlık bakanlığına bağışladı. Şimdi o hizmet yapılan bina çok daha nitelikli bir hizmete kavuşuyor. Fizik tedavi çok önemli bir alan, nüfusumuzun yaşlanmasıyla özellikle iklim ve doğa şartlarına bağlı romatizmal hastalıklarının artmasıyla sağlık ve kaliteli bir yaşam için fizik tedavi gerekli bir başlık. Burada en düzeyde fizik tedavi hizmeti verecek bir merkezimiz olacak ama, bir özelliği var belki bir örnek olacak gelemeyen oraya başvuramayan alandan binaya nerede yaşarsa yaşasın gelemeyen insanın ayağına götüreceğiz. Hizmet kapısını çalacak günlük fizik tedavi seansını kendi evinde rahat rahat seans olarak uygulayacağız. Bu bölgede yaptığımız uygulamayı örnek olarak ilin geneline yayacağız, inanıyorum ki Türkiye’nin genelinde örnek olacağız. ben tekrardan Başta sayın bakanımız Fikri Işığa, sağlık bakanımıza, değerli millet vekillerimize, Büyükşehir başkanıma, İlçe kaymakamımıza, belediye başkanımıza, ve tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Hizmet binasını gezdikten sonra Halıdere sahilinde bir çay bahçesinde vatandaşlarla birlikte çay içerek sohbet etti. Sohbet sırasında Halıdere sakinlerinden İhsan Eraydın Halıdere ye cami yeri bağışladığını dile getirdi. Daha sonra bina hakkında bilgi veren Güzeloğlu şu sözleri dile getirdi: “1000 metrekare arsa üzerinde 2000 metrekare kapalı alanı olan (Gölcük Belediyesi tarafından Sağlık Bakanlığına tahsis edilmiş) eski Halıdere Belediye Binası Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne bağlı Fizik Tedavi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) olarak hizmet verecek olup Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği tarafından tadilat ihalesi yapılmış, inşaat işlemlerinin bitmesini ve gerek mefruşat gerek tıbbi donanımların kurulumunu müteakip Şubat-Mart ayında hizmete girmesi planlanmaktadır.

Fizik Tedavi Merkezi

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) özürlülük deneyimi yaşayan veya yaşaması muhtemel olan bireylerin çevre ile etkileşim içinde en uygun fonksiyon görmelerini sağlamayı ve sürdürmeyi mümkün kılmayı hedefleyen tıpta uzmanlık alanıdır.

Kocaeli’nin en kalabalık ilçelerinden olan  Gölcük ve Karamürsel bölgesinde yaşlı nüfusun fazla, yerleşim yapısının dağınık olması nedeniyle sağlık hizmetlerinin daha verimli sunulabilmesi ve hizmete erişimde kolaylık sağlanması amacıyla söz konusu merkezimizde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi planlanmıştır. Bu hizmet kapsamında evde sağlık hastalarına da evde FTR hizmeti verilebilecektir. Halıdere Fizik Tedavi Merkezinde poliklinik, müdahale odası, röntgen, kan alma odası, egzersiz odaları, Fizik Tedavi Rehabilitasyon odaları ve hasta yakınlarının rahatça bekleyebileceği alanlar mevcuttur. Merkezimizde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman hekimi, fizyoterapist, fizik tedavi teknikeri, hemşire, sağlık memuru, iş uğraş terapi teknikeri ve tıbbi sekreter görev alacaktır.

03-medium 06-medium 07-medium 1-sayfaya 02-medium

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.