DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘’Her Müslüman Siyer-i Nebi’yi öğrenmeli’’

‘’Her Müslüman Siyer-i Nebi’yi öğrenmeli’’

Kocaeli İl Vaizi Servet Yalçın, üniversite öğrencilerine Siyer-i Nebi’yi öğrenmeleri gerektiğini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte üniversite gençliğine yönelik Kocaeli İl Vaizi Servet Yalçın tarafından “Siyer-i Nebi” konulu söyleşi yapıldı. Yalçın, her Müslüman’ın Siyer-i Nebiyi öğrenmesi gerektiğini söyledi.

 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KATILDI

Umuttepe Camii Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe üniversite öğrencileri katıldı. Servet Yalçın derste, Siyer-i Nebi’nin Peygamberimizin hayatını kronolojik olarak bilmek olmadığını kaydetti. Peygamberimizin hayatını vahyin kontrolünde yaşadığını ifade eden Yalçın, “Onun yaşam tarzı Allah’ın istediği yaşam tarzıydı. Kur’an’ın hayata uygulanmasıydı. Onun için her Müslümanın onun hayatını (Siyer-i Nebi’yi) öğrenme ve yaşama zorunluluğu vardır” dedi.

 İNSAN EN ÜSTÜN YARATILMIŞTIR

Servet Yalçın ilgiyle izlenen söyleşisinde insanın en üstün yaratılmış olduğunu kaydetti. Yalçın, “Tabiri caizse Allah insanı özenerek yaratmış. Filozoflar insanı konuşan hayvan olarak betimlemişler. İnsan nutuk sahibi canlıdır. Tasavvur gücüne sahip olarak tanımlanmıştır. Dünyada ne kadar canlı varsa, insan için yaratılmıştır. Güneş, ay, gezegen, toprak her şey insan için yaratılmıştır. İnsan, hayatını devam ettirsin diye, havyan ve bitkilerin hayatına son verir” dedi.

AHZAP 72’DEKİ EMANETİN ANLAMI

Ahzap Suresi 72’deki “Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara sunduk da onlar bunu yüklenmekten kaçındılar ve ondan korkuya kapıldılar. Onu insan yüklendi” ayetine dikkat çeken Yalçın, insanın neden üstün olduğuna açıklık getirdi ve şöyle konuştu: “Kur’an’ı okuyan kişi Allah ile konuşmuş olur. Çünkü Kur’an Allah kelamıdır. Her Müslüman, Kuran-ı Kerim’i okumayı öğrenmeli ve okumalı. Kur’an’ı o kadar önemli kılınmış ki; Kur’an’ın indiği ayı ayların en üstünü, indiği gece günlerin en üstünü olarak kabul edilmiş.’’

 AKLI OLMAYANIN DİNİ YOKTUR

Servet Yalçın, bazı ulemanın Allah’ın insana aklı emanet olarak verdiğini söylediğini kaydederek, “Hatta aklı olmayanın dini yoktur derler. Burada önemli olan akılın vahye uymasıdır. İnsanın üstün olmasının bir diğer nedeni de organlarıdır. İnsan bedeni o kadar muazzam ki, her bir organ için bir tıp fakültesi kurulmuştur. Allah insanı o kadar mükemmel yaratmış ki; dünyada ederi, karşılığı yoktur. Allah bu organları doğru yolda kullanmak için vermiştir. Aksi halde bunlara karşı sorumlu olacağız. Hayatın sahibinin istediği gibi yaşarsak hayatın bir anlamı var. Aksi takdirde diğer canlılardan bir farkımız kalmaz” dedi. Yalçın, öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi.

2 3 4 1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.