DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HİÇBİR ZAMAN UMUDUMUZU KAYBETMEYECEĞİZ

HİÇBİR ZAMAN UMUDUMUZU KAYBETMEYECEĞİZ

ADD’den önemli konferans

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şubesi Başkanı İsmet Bucak ve Yönetimi tarafından Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen 15 Temmuz öncesi ve sonrası Türkiye konulu konferans gerçekleştirdi. Konferansa katılım oldukça yoğun olurken, Türkşen, Ergenekon Davası sürecinde uğradıkları iftiraları, ülkemizde 15 Temmuz Darbe girişimi sürecinde yaşanan olaylar ve ülkemizin geleceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Konferansa katılım oldukça yoğun oldu

Konferansa CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve Yönetimi, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, Yönetimi, Kadın Kolları Yönetimi, ADD Gölcük Şubesi Kurucu Başkanı Nurettin Gür, ADD Gölcük İlçe Başkanı İsmet Bucak, Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Yönetimi, Emekli Komutanlar, İlçemizin STK Başkanları, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bucak, “Ulusal ve Üniter sistemi korumak zorundayız”

Konferansta ilk olarak konuşma yapan ADD Gölcük İlçe Başkanı İsmet Bucak, şu sözleri dile getirdi: “Bugün buraya teşrif etmenizden ötürü hepinize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan TSK içine yerleştirilen darbe girişiminin amacı ülkemizi bölmek, ortadan kaldırmaktır. 15 Temmuz isyanı yurt sever milletimizin demokrasiye ve cumhuriyete bağlılığı sayesinde bastırılmıştır. Sonrasında yaşadıklarımız girişimin amaçları ortaya koymaktadır. Bu süreçte ülkemizin birlik ve beraberliğini zedeleyecek olaylara imzalar atılmıştır. Ülkemizin düşmanları ülkemizi bölmek, Cumhuriyet’e saldırmak istemiştir. Türkiye’yi yönetenler cemaatlere ve tarikatlara karşı bakış açılarını bir kez daha sorgulamaları gerekmektedir. 15 Temmuz parlamenter sisteminin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin rejimini parlamenter sistem olarak koymuştur. Parlamenter sistemi yerine kuvvetler birliği özelliği ile başkanlık sistemi dikta edilmektedir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için bir an önce kendi kıymetlerine geri dönmektedir. Ülkemizde Ulusal ve Üniter sistemi savunmak zorundayız. Gücü ile dünyaya her zaman önemli mesajlar veren TSK’ya destek vermeliyiz. Dışa bağımlı, batıcılık ya da doğuculuğu savunmak ülkemizi bugünkü duruma getirmektedir. ADD olarak bizler laik cumhuriyet ve bağımsızlığa her zaman sahip çıkacağız” dedi.

Türkşen, “Bizi haksız yere suçlayan hakim ve savcılar bugün cezaevlerinde yatıyor”

Emekli Dz. Kurmay Albay Ali Türkşen, konferansta, “Kendi doğum yerim olan Gölcük Değirmendere’ye gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kendi mesleğimi en iyi şekilde icra ettiğime inanıyorum. Ülkeme faydalı olduğumu düşünüyorum. 2009 yılında bizlere Ergenekon savcılarına suikast yapmak için sağa sola silah gömdüğümüz iftirasına uğradık. Ergenekon iftiraları sürecinde gerçekten bizler ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensupları haksız iftiralarla zindanlara atıldık. Bizler ilgili savcılara yaşananların iftira olduğunu, TSK’ya kumpas olduğunu ne kadar anlattıysakta bizleri asla dinlemediler. Bizlere yapmadığımız, imza atmadığımız belgeleri karşımıza çıkarttılar. Bizler ne kadar bunları yapmadık dediysekte bizlere inanmadılar ve bizleri ne yazık ki özgürlüğümüzden mahrum bıraktılar. Bizleri haksız yere suçlayan hakim ve savcılar bugün cezaevlerinde yaptıklarının cezasını çekiyor. İlahi adalet yerini buldu” dedi.

img_8673 img_8682 img_8684 img_8690 img_8700 img_8714 img_8720 img_8723 1-sayfaya

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.