DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hürriyet, “KPSS’siz öğretmen alımı adaletsizliğin dibidir”

Hürriyet, “KPSS’siz öğretmen alımı adaletsizliğin dibidir”
13.11.2016
907
A+
A-

Hürriyet, “KPSS’siz öğretmen alımı adaletsizliğin dibidir”

 

CHP Milletvekili Hürriyeti yüz binlerce öğretmen adayının girdiği KPSS’yi yok sayan ve dershane öğretmenlerin sınavsız atanmasını sağlayan KHK’yı meclis kürsüsünden eleştirdi.

 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, yüz binlerce öğretmen adayının yıllardan beri KPSS’de ter dökmesine rağmen 5 bin dershane öğretmeninin sınavsız atama yapılmasını meclis kürsüsünden sert bir dille eleştirdi.

 

10 KASIM’I UNUTMADI

 

674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hakkında meclis kürsüsünden konuşan Kocaeli Milletvekili Hürriyet, vefatının 87. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak şunları kaydetti;  “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öldüğünü sananlar var. Sevgili Atam, senden hâlâ korkuyorlarsa ölmemişsin demektir. Senden ne kadar korktularsa o kadar yasakladılar, ne kadar tahammül edemiyorlarsa o kadar silmeye çalıştılar. Ancak bu karanlık zihniyetin korkularına ve tahammülsüzlüklerine asla yenilmeyecek bu millet. Kurduğun laik, demokratik, hukuk devletini yıkmak isteyenlere karşı emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Bazı borçlar vardır ki ödeyemezsiniz. Sana borçluyuz. Andın andımızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, özlem, minnet ve saygıyla bir kez daha buradan anıyorum” dedi.

 

“FIRSATÇILIK YAPIYORSUNUZ”

 

“2014’te aynı bu düzenlemeyi getirmiştiniz. Ancak düzenleme partimiz tarafından Anayasa Mahkemesine götürüldü ve 2015 yılında da iptal edildi. Aynı düzenlemeyi bu kanun hükmünde kararnameyle bir kez daha getirerek fırsatçılık yapıyorsunuz. Adaletsizliğin iyice dibine vurdunuz ve özel dershane, etüt eğitim merkezlerinde altı yıl çalışmış olanların KPSS’ye girmeden sözleşmeli öğretmen olarak atanabilmelerini sağlıyorsunuz”

 

“YILLARDIR NEDEN SINAVLARA HAZIRLANIYORLAR?”

 

“Yıllardır öğretmen olabilmek için çeşitli süreçlerden geçen öğretmen adayları ‘Biz de altı yıl dershanede çalışıp sınavsız atanabilirdik. Yıllardır neden bu sınavlara hazırlanıyoruz?’ diye sizlere sormaz mı?” Geçtiğimiz yıllarda kopya skandallarıyla çalkalanan ÖSYM “Emeğiniz emanetimizdir” yazılı kalemleri adaylara dağıtmıştı Bir tarafta, ‘emeğiniz emanetimizdir’ anlayışıyla sınav yapan ÖSYM, diğer tarafta sınavsız öğretmen alan Millî Eğitim Bakanlığı. Bu da tam bir tezat olarak karşımızda kapı gibi duruyor”

 

“KPSS STRESİ NASIL BİR DUYGU BİLİYOR MUSUNUZ?”

 

“KPSS stresi yüzünden çoğu öğretmen adayının bunalıma girdiğini de sözlerine ekleyen Milletvekili Hürriyet, “İnsanların emekleri, onların çocukları gibidir. Eğer emeklerini boşa çıkaran bir davranış gerçekleştirirseniz hayatın zorlu koşullarında onların tutunmalarını sağlayan dalları kırmış olursunuz. Öğretmen olmak için ağızlarıyla bir kuş tutmadıkları kalan, seneler boyunca kitaplara gömülü bir şekilde yaşayan insanlar nasıl sınav stresi yaşamaktadır bilir misiniz? Kocaeli’mizin bir ilçesinde 24 yaşında, henüz hayatının baharında genç bir kızımız, öğretmen olmak için hazırlandığı KPSS stresine dayanamayarak intihar etti”

 

İNTİHAR NOTUNU OKUDU

 

“Bursa’da, 26 yaşındaki genç bir kızımız KPSS atamasının yapılmayışı nedeniyle bunalıma girerek intihar etti. Siirt’te, girdiği KPSS’de başarısız olduğu için hayatına son veren genç arkadaşımız, bıraktığı bir notta ne yazdı biliyor musunuz; ‘Artık yoruldum, çalışıyorum ama olmuyor’. Sizin yaptığınız bu düzenlemeyle atanmayan yüz binlerce öğretmen adayının, intihar eden, KPSS’de hak kazanıp atanamayan binlerce kişinin hakları duracak iktidar yakınları devletin kadrolarına sınavsız şekilde yükselecekler”

 

ERDOĞAN’IN 2002 İZMİT MİTİNGİNE GÖNDERME

 

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılında İzmit’te yaptığı seçim konuşmasını da hatırlatan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz iktidar olunca öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak ve ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek. Hükûmetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenlerimizi göreve başlatacağız’ diyordu. Bu konuşmadan tam on dört sene geçti, öğretmen açığı bugün neredeyse 150 bini buldu. Öğretmen diplomalı yüz binlerce insanımız halen daha KPSS ve sonrasında gelen zorluklarla uğraşmakta iken, siz KPSS’siz öğretmen alımı yapıyorsunuz. Üstelik Hem FETÖ ile mücadele için dershaneleri kapıyorsunuz ama FETÖ’nün en güçlü olduğu platformdan sınavsız öğretmen alıyorsunuz. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır, siz değerli vekillere soruyorum” açıklamasında bulundu.

 

fatma-kaplan-harriyet11

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.