DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hürriyet Yüksel Endüstriyel işçisinin yanındaydı

Hürriyet Yüksel Endüstriyel işçisinin yanındaydı

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Kandıra’da işlerinden atılmaları sebebiyle greve çıktıkları için gözaltına alınan işçiler için önceki gün Kandıra’daydı

Bilindiği üzere; Kandıra Yüksel Endüstriyel’de bir hafta önce işten çıkarılan bir arkadaşlarının geri alınması istemiyle bir haftadır direniş yapan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’ne üye 65 işçi, topluca işten çıkartılınca, fabrika önünde direnişe geçmişti. Greve geçen işçiler polis müdahalesine maruz kalırken, 4 kişi de gözaltına alınmıştı. Aynı zamanda partisinin Emek Bürosu üyesi olan Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Ankara’da biten çalışmalarının hemen ardından soluğu Kandıra’da işçilerin yanında aldı.

BAKAN SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e, CHP Kandıra ilçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, Kandıra Belediyesi Meclis üyeleri Erdal Açıkgöz, Recep Şenol, İlçe sekreteri Sedat Çetinkaya, Salim Onur, ilçe saymanı İsmail Açıkgöz, Kocaeli Emek Bürosu’ndan Ömer Akın, Yılmaz Arık ve partililer eşlik etti. Kandıra’da işçilerin serbest bırakılması ve işçilerin görevlerine geri dönmesi için Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Emniyet Müdürü Ali Çalışkan ve Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik’in yanı sıra İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile de telefonda görüştü. Görüşmeler sonucu gözaltına alınan 4 işçi serbest bırakıldı.

İŞLERİNE GERİ DÖNMELERİNİ UMUYORUZ

Kandıra’da greve çıkan işçilerle görüşerek, sorunun çözümü ve gözaltında işçilerin durumlarını konuştu. Milletvekili Hürriyet, “Gece Ankara’dan geldik ve sabah Kandıra’ya gittik. Emek Bürosu yöneticileri, Kandıra ilçe başkanı, yöneticileri ile işçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü ve gözaltındaki işçiler ile temsilcilerin gözaltından salıverilmeleri için çok uğraştık. Bakanlar dahil görüşmediğimiz yetkili kalmadı. Sonu iyi oldu ve gözaltının sonlandırılmasına etkili olduk. İnşallah işverenle de yaptığımız görüşme ve girişimler, iş barışının sağlanması için olumlu sonuç verir ve Kandıralı işçilerimizin burnu bile kanamadan işlerine geri dönerler” dedi.

AKP OHAL SOPASINI KENDİNE OY VERENLERE DE KULLANIYOR

Açıklamasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “İşçilerin de işverenin de zarar görmeden iş barışı ile huzurlu çalışma ortamının en kısa sürede sağlanması hepimizin dileği. Umarım iktidar vekilleri ve Belediye başkanları çoğunluğu kendilerine oy veren işçileri görmezden gelmeyi bırakırlar. AKP’liler, OHAL sopasını kendilerine oy veren gariban işçilere kullanacağına, FETO temizliği için kullanmalı” şeklinde konuştu.

fatma-kaplan-hurriyet-2 fatma-kaplan-hurriyet-3 fatma-kaplan-hurriyet-4 fatma-kaplan-hurriyet-5 fatma-kaplan-hurriyet-1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.