DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İzmit Kandıra arasın duble yol projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi TÖRENE BAKAN AHMET ARSLAN KATILDI

İzmit Kandıra arasın duble yol projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi  TÖRENE BAKAN AHMET ARSLAN KATILDI
20.11.2016
1.432
A+
A-

 

İzmit Kandıra arasın duble yol projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi

TÖRENE BAKAN AHMET ARSLAN KATILDI

 

İzmit-Kandıra arasında ki duble yol projesinin temel atma töreni, Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun  katılımlarıyla gerçekleşti.

 

İzmit şehirler arası otobüs terminalinde düzenlenen temel atma törenine; Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, ve Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Kocaeli Milletvekilleri; Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Vali Yardımcıları; Abdullah Etil, Hacı Mehmet Kara, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İlçe Belediye Başkanları, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapılar ve Yatırımlar Genel Müdürü Erol Çıtak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve davetliler hazır bulundu.

 

Vali Güzeloğlu, “Kocaeli hakettiği değeri projelerimizle görüyor”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma töreni Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yaptığı konuşmalarında; ”Kocaeli, her geçen gün tüm Türkiye ile büyüyen, Türkiye’nin iddiasını da her bir köşesinde yansıtan; gelişme ve kalkınma döneminde, Türkiye’nin büyük ve kutlu yürüyüşünde çok büyük katkılar, zenginlikler ve derinlikler sağlayan bir büyük şehirdir. Kocaeli hizmetin en güzeline hem de en iyisine layıktır. Kocaeli’ ye hizmet yapmak sadece Kocaeli’nde yaşayanlara değil, Türkiye’nin gelişmesinde, Türkiye’nin kalkınmasında herkese hizmet vermek ve hizmet dağıtmakla eşdeğerdir. Şu anda temelini atacağımız Kandıra yolumuz, giderek talebinin yükseldiği doğal ve dünya güzeli bir bölgeye herkesi ulaştıran bir yol olacak. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı ile her insanımızı mutlu ederek geleceğe doğru giden büyük yürüyüşümüz bu temelde insanımızın ve ilimizin yaşam kalitesini artıracaktır. Mega projelerle, Vizyon projelerle bu ülkenin insanını hak ettiği yere taşıyan, kararlılığını ve vizyoner liderliğini her fırsatta ortaya koyan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımıza, Saygıdeğer Bakanlarımıza, bu tesisin hayata geçmesinde emeği olan değerli Milletvekillerimiz başta olmak üzere Bakanlığımızın değerli tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum ” diyerek hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

Bakan Işık, “Artık duble yollar yapıyoruz”

 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun ardından kürsüye gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yaptığı konuşmalarında; “ 1990’larda sağolsun Bakanımız Kazım Dinç Bey’in zamanında yolumuz bu hale getirildi ve kendisine teşekkür ediyoruz. Artık günümüzde bu yol da yetersiz kaldı. Şimdi artık duble yol yapıyoruz, İzmit-Kandıra inşallah yarım saatin altına düşecektir. Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum Kocaeli’nin bütün meselelerine kendi Bakanlığı ile ilgili büyük bir hassasiyetle eğildi ve eğiliyor. Bugün de sabahtan beri birlikteyiz sabah Eynerce Kavşağını açtık, Dilovası’na büyük bir gurur yaşadık. Kocaeli’nin projelerini birlikte değerlendirdik şimdi de böyle hayırlı bir işe temel atacağız, Bismillah diyeceğiz inşallah. Valimize de çok teşekkür ediyorum, geldiği ilk günden itibaren şehrimizin meselelerine yoğunlaştı ve çözümü için gayret gösteriyor. En büyük teşekkürüm de siz değerli İzmitli ve Kandıralı hemşerilerime ediyorum. Her birinize tekrardan teşekkür ediyor, bu yolumuzun kazasız belasız hayırlı bir şekilde tamamlanmasını ve bütün bölgemize hizmet vermesini temenni ediyor her birinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” diyen Bakan Fikri Işık katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

Bakan Arslan, “Rabbim bu hizmet yolunda bizleri mahcup etmesin”

Milli Savunma Bakan Fikri Işık’ın konuşmalarının ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yaptığı konuşmalarında ise; “Kocaeli’nin hayatını kolaylaştırmak Kocaeli’ni daha müreffeh bir hale getirmek adına yine her zamanki gibi gecemizi gündüzümüze katacağız. Bu yolu iki misli genişletmek iki gidiş, iki geliş ve sıcak asfalt yapma hedefimizi gerçekleştiriyoruz hayırlı uğurlu olsun inşallah. Kandıra’yı sadece İzmit’e Kocaeli’ne bağlamakla kalmıyoruz Kaynarca üzerinden Şile’ye Ağva’ya ve İstanbul’a bağlayacağız. Rabbim bu hizmet yolunda bizleri mahcup etmesin. Sizlere çok teşekkür ediyor, inşallah kazasız belasız bu projeyi sizlerin hizmetine sunarız diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum ” dedi.

 

Konuşmalardan sonra İzmit-Kandıra arasındaki duble yolun temeli; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Güzeloğlu butona basılarak atıldı.

 

01-medium

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.