DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KSO Başkanı: “Eylül ayı sanayi üretiminde darbe girişiminin en fazla hissedildiği ay oldu”

KSO Başkanı: “Eylül ayı sanayi üretiminde darbe girişiminin en fazla hissedildiği ay oldu”

                                        

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu eylül ayında sanayi üretimindeki yıllık yüzde 3,1 düzeyindeki gerilemeyi değerlendirerek “Eylül ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 oranında ve aylık olarak yüzde 3,8 geriledi. Eylül ayı darbe girişiminin en fazla hissedildiği ay olduğu için böyle bir gerileme yaşandığını düşünüyoruz. Ekim ayından itibaren canlanma bekliyoruz. İhracat rakamları buna işaret ediyor.” dedi.

Yılın üçüncü çeyreğinde sanayi üretimdeki büyümenin negatif olduğunu belirten Zeytinoğlu “Üçüncü çeyrekte sanayi üretimindeki büyümenin ortalama yüzde 1,9 azaldığını gözlemliyoruz. Temmuzdaki darbe girişimi ile yaşanan olumsuz koşullar göz önüne alındığında, üçüncü çeyrekteki bu azalmayı bekliyorduk. Dolayısıyla üçüncü çeyrek GSYİH’daki büyüme oranımız da negatif olabilir. Ancak gelen verilerden yılın son çeyreğindeki büyüme oranımızın çok daha iyi olacağına yönelik ümidimiz var.” dedi.

Zeytinoğlu, “Sanayinin alt sektörlerindeki kalemlere baktığımızda, aylık ve yıllık bazda mobilya, diğer ulaşım araçları, tekstil, giyim eşyaları ve deri ile ilgili ürünlerin imalatı, kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması, dayanıklı ve dayanıksız tüketim malı imalatı gibi birçok sektörde üretimlerinde gerileme görüyoruz. Yatırımlar açısından önemli olan sermaye malı imalatında ise yıllık bazda azalış gözlemlenirken ağustos ayına göre artış söz konusu.” dedi.

kocaeli-sanayi-odasi-baskani-ayhan-zeytinoglu

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.