DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MEHMET ELLİBEŞ HAK EDİYOR

06.11.2016
992
A+
A-

MEHMET ELLİBEŞ HAK EDİYOR

Kentlerin gelişmesinde yerel yönetimlerin çok büyük önemi vardır. Çarpık kentleşmenin ileride doğuracağı kötü sonuçları önlemenin yolu hükümetin kentsel dönüşüm projeleriyle hayata geçerken, Kocaeli’nin on üç ilçesinde bunu sadece Gölcük Belediyesi üstlenmiştir. Hatırlarsınız 17 Ağustos Asrın Felaketi sonrasında Gölcük’ün önemli ölçüde yenilenmeye bugünkü tabiriyle de kentsel dönüşüme ihtiyacı vardı. Maalesef tüm uyarılarımıza rağmen bunu başaramadık. Şimdi önemli bir fırsat yakalanmış durumda. Bu işin mimarı da üçüncü dönemdir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren ve Gölcük adına taşın altına elini koyan Başkan Mehmet Ellibeş. Şöyle hafızamızı bir yoklayalım ve ilçemize kazandırılan modern adliye sarayıyla başlayalım. Kavaklı’nın o bölgesinde müthiş bir hareketlenme yaşanırken, Adliye Sarayı Donanma Kentine yakışır bir şekilde orada kuruldu. Bölge canlandı, atıl durumdan kurtuldu, büyük hareket kazandı. Hemen yanı başında otogar, onunla bitişikte sanayi çarşımız var. Kentsel dönüşümün en önemli ayaklarından biri olan Sanayi Çarşısı şimdi modern bir tarzdaki yapımıyla yeni yerinde boy gösterecek. 14 Kasım’da ihalesi var. Yirmi ay gibi kısa bir süre içerisinde de bitirilip, hak sahiplerine teslim edilecek. Mevcut alan yine belediyenin önderliğinde Gölcük’e daha güzel değerler katmak amacıyla değerlendirilirken ilçemiz aynı zamanda adına yakışır bir otogara da bununla paralel olarak kavuşmuş olacak. Denizevler Mahallesinde yapılan kamulaştırma çalışmaları sonrasında o bölgede ikamet eden vatandaşlarımız yeni yuvalarına ağırlıklı olarak İhsaniye sınırları içerisinde kavuşacaklar. Şimdi bunlar son derece önemli adımlar. Gölcük adına ileriye dönük cesaretli adımlar. Ardından merkez mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hayata geçirilecek. Gölcük kentsel dönüşümü tamamladığında Kocaeli’nin örnek ilçesi sıfatını kazanacağı gibi paralel gelişmelerle Donanma Kenti Gölcük tam da adını bulmuş olacak. Başkan bu konuda gerçekten önemli bir feraset gösterdi. Gölcük adına yapılması gereken olayı yaptı. İleriye dönük ilçemize çok önemli avantajlar sağlayacak olan Kentsel Dönüşüm Projesinin sosyo-ekonomik hayatımıza önemli katkılar sağlayacağını da hiç kimse unutmasın. Dolayısıyla Başkan Ellibeş’i bu cesaretli ama Gölcük adına olması gereken adımları attığı için candan ve yürekten kutlamak gerekir. Mehmet Ellibeş hak ediyor dedim, neyi hak ettiğini de yarın ki satırlarımızda ve haberlerimizde bulacaksınız.

 

ÖNEMLİ BİR HİKAYE

Adamın biri bir köye gitmeye karar vermiş ancak o köye varmadan önce bir mezarlıktan geçmesi gerekiyormuş. Vatandaş mezarlığın içerisinden geçerken, mezar taşlarını da okumaya başlamış. Kimi seksen yaşına kadar yaşamış, kimi yetmiş, kimi altmış. Bir mezar taşları kümesi içerisinde üç aylık iki aylık, bir yıllık, üç yıllık yazılar görünce de aman bu köy hayırlı bir köy değil, en iyisi mi ben geri döneyim diyerek mezarlıktan çıkmış, geldiği istikamete doğru yürümeye başlamış. O arada kendisini dikkatle takip eden bir köylü, “Allah Allah bu adam mezarlığa girdi ve çıktı, köye gelmedi acaba niye gelmedi?” diyerek peşinden koşmuş ve adamı yakalamış. “Arkadaş bizim köye niye girmedin? Neden mezarlıktan döndün?” diye sorunca adam “Kardeşim baksana bu köy pek te hayırlı değil. Mezar taşlarında yazılara baktım, bir ay yaşayanlar, üç ay yaşayanlar, bir yıl yaşayanlar, üç yıl yaşayanlar epey fazla. Onun için geri döndüm.” Köylü “Ha sen ona mı takıldın? Bak ben sana bu işin hikâyesini bir anlatayım” demiş ve başlamış konuşmaya “Biz mezar taşlarına insanların adam gibi insan gibi ne kadar yaşadılarsa onları yazarız. Diyelim ki yetmiş yıl ömür sürdü ama adam gibi üç ay yaşadı. İşte mezar taşlarındaki yazıların esrarı budur.” O köye gidecek olan adam köylünün söylediği sözler karşısında bir anda irkilmiş, şaşırmış ve ağzından şu kelimeler çıkmış “Desene arkadaş ben bu dünyada hiç yaşamamışım.” Bunlar kıssadan hisselerdir. İbret alınması gereken bu olay, gerçekten vaki midir, bunu bilemeyiz. Ama yaşayan herkese kulağının küpesi olması gereken bir kıssadan hissenin çıkacağı muhakkak.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.