DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Milletvekilleri “Lider Kadınlar Çalıştayı”nda buluştu

Milletvekilleri “Lider Kadınlar Çalıştayı”nda buluştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) TBMM’nin kadın milletvekillerini “Lider Kadınlar Çalıştayı”nda Sapanca’da bir araya getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kadın milletvekilleri ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyeleri, 12-13 Kasım tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen “Lider Kadınlar Çalıştayı”nda buluştu.

Çalıştaya katılan uluslararası ve ulusal uzmanlar; “Kadın lider olmak”, “Lobicilik ve Halkla İlişkilerin önemi”, “İletişimin gücü”, “Medya ilişkileri”, “Sosyal medya” gibi konularda sunum yapacak. Çalıştay, Milletvekillerinin hem dayanışma ve ortaklıklarının hem de iletişim ve liderlik imkânlarının geliştirilmesini hedefliyor.

“Lider kadınlar, siyasette etkin kadınlar”

Çalıştayın açılışında konuşma yapan KEFEK Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu şunları söyledi: “Kadına dair problemleri yine kadınların etkin olduğu mekanizmalar marifetiyle çözeceğimize inanıyoruz. Meseleleri içerden görüp kavrayamazsak sonuca gidemeyiz. Kadınların karar verme ve politika yapma mekanizmaları içinde var olması, sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır. Birbirimize destek olmak ve dayanışma içinde olmak gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu yüzden ‘lider kadınlar’ diyoruz, ‘siyasette etkin kadınlar’ diyoruz…”

“Kadın liderlerin toplumun her kesimindeki kadın ve erkeklere etki etme olanakları vardır”

Açılışta konuşma yapan Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Ülke Program Direktörü Fulya Vekikoğlu, kadınların lider konumlarını desteklemek ve bu yolda ilerleyen kadınların hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırmak için uygulanan “Türkiye’de Siyasi Liderlik ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi”nin taşıdığı önemden şu sözlerle bahsetti:

“Projenin nihai hedefi, Türkiye’de siyasi liderlik alanında kadınlarımızın temsilini arttırmak ve güçlendirmektir. Bu çalışma çerçevesinde yasal çerçeveleri ve politikaları geliştireceğiz. Bu temel çalışma alanlarında kaydedilecek ilerlemeler toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin giderilmesi açısından önemli adımlar olacaktır. Örneğin kadın ve erkeğin eşitliğini temin eden hukuksal düzenlemeler ve yasalar, eşitliği savunmak ve sağlamak için önemli bir temeldir. Ancak kadın hakları mücadelesinde hukuksal reformlardan fazlasına ihtiyaç vardır. Toplumda yerleşik olan cinsiyetçi normlar, önyargılar, geleneksel ayrımcı uygulamalar, bu yasaların doğru bir şekilde uygulamasının önündeki önemli engellerdir. Kadin liderlerin toplumun her kesimindeki kadın ve erkeklere etki etme olanakları vardır. Lider kadınların anlamlı bir katılım sergileyebilmeleri için, toplumsal cinsiyet konusunda farkındalık yaratacak stratejik yaklaşımlar, bilgi, teknoloji, iletişim ağları gibi donanımlara sahip olmaları gerekir.”

Lider Kadınlar Çalıştayı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK), Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Parlamentolar Arası Birlik (IPU) ortaklığında yürütülmekte olan “Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” kapsamında düzenleniyor. Proje Milletvekilleri arasında iş birliğini geliştirerek, Milletvekillerinin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama çabalarına ve karar alma mekanizmalarında temsilinin artması yönünde adımlar atılmasına destek olmayı hedefliyor.

KEFEK Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştaya TBMM’nin kadın milletvekilleri, KEFEK üyeleri ve Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK katıldı.

r-sezer_katircioglu-1 r-sezer_katircioglu-2 fulya_vekiloglu

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.