DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Özel Olimpiyatlarda yarıştılar

Özel Olimpiyatlarda yarıştılar

Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, 208 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Kocaeli Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, 208 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. 7 Engelli branşında faaliyetini süreden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu sporcularda bölge oyunlarına katıldı.

BİRLİKTE YARIŞTILAR

Birlikte yarışıp eğlenmenin keyfini yaşayan genç sporcular gün sonunda madalya kazanma mutluluğunu da paylaştı .Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği bölgesel etkinliklerini, Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ile sürdürdü.

208 SPORCU YER ALDI

Kocaeli Üniversitesi ile 2016 Şubat ayında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen oyunlarda; özel ve partner sporcular atletizm, masa tenisi, yüzme, karma futbol ve karma basketbol branşlarında performans sergiledi. Oyunlara atletizmden 55, masa tenisinden 38, yüzmeden 17, karma basketboldan 39, karma futbol branşından ise 59 olmak üzere toplam 208 sporcu katıldı.

KAĞITSPOR’UN BAŞARISI

Bölge oyunları sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu sporcular bir çok kategoride derece elde etmeyi başardı. Turnuvada Büyükşehirli sporculardan kızlar 50 metre atletizm yarışlarında Neslinur Büyükacar birinci, erkekler 50 metre yarışlarında Necati Can Doğan üçüncü, 15-21 yaş arası Masa Tenisi müsabakalarında Nesibe Karakuş birinci, Burçak Neva Kılıç üçüncü, 21 yaş üstü erkeklerde Samed Esastürk ikinci, 15-21 yaş arası erkekler Mücahit Uluhan Karadeniz üçüncü, Masa tenisi çiftlerde Samed Esastürk ve Sinan Töz birinci oldu.

toplu-foto-engelsiz-sporcular-1 toplu-foto-engelsiz-sporcular-2 15-21-yas-arasi-erkekler-de-3-oldu-mucahit-uluhan-karadeniz 21-yas-ustu-erkeklerde-2-oldu-samed-esasturk necati-can-dogan-erkekler-50-m-3-oldu nesibe-karakus-15-21-yas-arasinda-masa-tenisi-1-oldu-burcak-neva-kilic-15-21-yas-3-oldu neslinur-buyukacar-kizlar-50-m-1-oldu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.