DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Taşkın, “Kış ayları sokak hayvanları için zor geçecek”

Taşkın, “Kış ayları sokak hayvanları için zor geçecek”

Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, kış aylarının sokak hayvanları için çok zor geçeceğini belirtti

Havaların soğumasıyla birlikte sokak hayvanlarının barınak gibi yerlerde korumaya alınması gerektiğini belirten Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, “Kış ayları geldi ve havalar iyice soğudu. Sokak hayvanlarının yaşamı için belediye başkanımızla bir görüşme sağlayacağım. Görüşmede ortak bir proje üstünde duracağız. Şu an da sokakta 300-400 yavru köpek var. Aynı zamanda yavru kediler de bulunuyor. Bu hayvanların beslenmesi gerekiyor” dedi.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR’

Taşkın, açıklamasının devamında; “Bu hayvanlar için yaşayabilecek bir yerin olması çok önemli. Bunun için projemiz var ama imkansızlıktan bu projemizi hayata geçiremedik. Yine boş durmuyoruz, mücadelemizi veriyoruz. Bu proje ile ilgili birçok girişimlerde bulundum. Bu çalışmalarımız sonuç verirse güzel bir çalışma olacak. Sokak hayvanlarını kurtarmak için mücadelemiz devam ediyor. Dernekte 2 yavru kedimiz var. Bunlardan birisinin doğuştan gözleri kör. İkinci yavru kedinin ise bacağına ip bağlanması sonucunda ayağı kangren oldu. Kangren olan ayak kesilmek zorunda kaldı. 2 yavruya burada bakarken evimde de 7 tane kediye bakıyorum” dedi.

‘YAŞAM ALANI TALEP EDİYORUZ’

Birçok sokak hayvanını sahiplendirdiğini belirten Taşkın, “Biz, belediyeden bu tür hayvanlarımız için yaşam alanı talep ediyoruz. Hamile kedileri, bu yaşam alanına alacağız. Bunun bir örneğini Samsun Belediyesi gerçekleştirdi. Kediler için bir alan yapılmış ve kediler bu alanda barınıyor. Biz ise ne yapıyoruz? Buradaki kedileri tedavileri için Kandıra Sarı Hocalar Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüyoruz. Orada 5199 sayılı yasaya göre bu hayvanlar 10 gün içerisinde rehabilite olduktan sonra alındıkları yere bırakıyoruz” dedi.

172

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.