DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜRKÜLERİMİZİ YAŞATACAĞIZ

TÜRKÜLERİMİZİ YAŞATACAĞIZ

Gölcük’ün üstatları türküleri konuşturuyor

Bağlama ve ritim kursları vererek türkülerimizin unutulmamasını sağlayan Hasan Korkmaz, Zekai Ayıkol ve Haluk Özçakmak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Güçlü ve alanında rakipsiz ustalar Gölcük’te türkülerimizi gençlere ve vatandaşlara sevdiriyor.

Geçtiğimiz gün Merkez Kapalı çarşısı adreslerinde buluşan vurmalı çalgılar ritim ustası Zekai Ayıkol, bağlamanın kralı Hasan Korkmaz ve iyi bir bağlama tutkunu olan Gölcük Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Haluk Özçakmak, gönül verdikleri kursları yoğun emek vererek sürdürüyor.

Türkülerimiz unutulmasın

İlçemizde türküye olan sevgi,bağlamaya ve kültürümüze yön veren çalgılara ilgi gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz gün ilçemizin müzik sanatına önemli katkılar sunan isimleri olan Zekai Ayıkol, Hasan Korkmaz ve Haluk Özçakmak yaptığı çalışmayla türküye olan sevgilerini bir kez daha ispatladı. Çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Özçakmak, ”Gölcük’te türkü severlerin buluşma adresi olan yerimizde yıllarını bu işe veren, 7’den 70’e öğrencileri olan bağlama üstadı ve eğitmen Hasan Korkmaz ve gölcükte bir numaralı vurmalı çalgılar ritim ustası Zekai Ayıkol ile güzel bir birliktelik sağladık ve kültürümüzün önemli simgelerinden türkülerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Türküler bizim mozağimiz. Bizler Türkülerimizin unutulmaması için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda bağlama ve ritim kurslarımız devam ediyor. Güçlü ekiple güzel işler yapmaya devam edip, gölcükte önemli katkılar sağlamak istiyoruz” dedi.

dsc_5737 dsc_5739 dsc_5729 dsc_5735

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.