DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“ÜLKEMİZİN GELDİĞİ NOKTADAN KAYGI DUYUYORUZ”

“ÜLKEMİZİN GELDİĞİ NOKTADAN KAYGI DUYUYORUZ”

ADD Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Umutcan Uz,

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Umutcan Uz, geçtiğimiz hafta ülke gündemine bomba gibi düşen malum önerge hakkında basın açıklaması yayınladı.

Uz, “Tacize uğramış çocukları cezalandıracağız” diyen zihniyete inanmıyoruz”

ADD Gölcük İlçe Başkanı Umutcan Uz, yayınladığı basın açıklamasında şu sözleri dile getirdi: “AKP’nin 17.11.2016 Perşembe günü vermiş olduğu önergeyi ADD Gençlik Kolları olarak dikkatle değerlendirdik. Verilen önergede AKP’nin her zaman ki gibi çocuk evliliklerin önünü açtığı, çocuk gelinlerin sayısını artırmak istediği aşikar biçimde gözükmektedir. Verilen önergeyle ilgili Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ ve Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamalar bizi tatmin etmemiştir. Verilen önergenin ilerleyen süreçte emsal bir karar niteliği taşıması ve bu tarz suçları teşvik etmesinden büyük kaygı duyuyoruz. Her ne kadar 16 Kasım’a kadar olan suçları kapsayacağı söylense de ”tacize uğramış çocukları cezalandıracağız” diyen zihniyete inanmıyoruz.

“Bu önergeyle kimlerin korunacağını çok iyi görmekteyiz”

Verilen önergeyle kimlerin korunacağını çok iyi görmekte olduklarını ifade eden Başkan Uz, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Tasarının,en önemli çıkmazlarından biri cebir,tehdit ve iradeyi etkileyen hususların tespitinin son derece zor olduğudur.Kaldı ki cebir ve tehdit olmasa bile küçük yaşta bir kız çocuğunun ”kendi iradesi” nasıl tespit edilecektir? Bir çocuğu tecavüzcüsü ile evlendirmek,tecavüzcüyü ödüllendirmek,çocuğu ise ömür boyu bu travmaya mahkum bırakmak demektir. ‘Vatanı korumak çocukları korumakla başlar’ sözüyle hareket edip,çalışmaları yapmak yerine,bu öneriyi meclise getirerek söz konusu çocukların değil de kimlerin korunacağını çok iyi görmekteyiz” dedi.

“Çocuklarımızın yeri onların hayallerine ulaşacağı okul sıralarıdır”

“Çocuklarımızın yeri onların hayallerine ulaşacağı okul sıralarıdır. Onların hayatını karartanlar en ağır cezayı çekmek zorundadır. Bir kez olsun karanlığa sürüklenen ülkemizde ”İNSAN”lığı savunun. Hangi görüşe sahip olursanız olun çocukların, kadınların ve bizlerin hayatlarıyla ilgili kendi zihniyetinize yönelik kararlarla gündem yaratmayın.”

“Bu önergeyi savunanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz”

Başkan Uz, son olarak açıklamalarında şu sözleri dile getirdi: “ADD’li gençler olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyor, bu önergeyi savunanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz. İnanıyoruz ki aydınlık bir geleceği hep birlikte kuracağız. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanı bizlere emanet ettiği gençleriz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların her zaman karşısında olacağız, ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza her zaman hak ettikleri değeri sunacağız” dedi.

umutcan-uz1-sayfaya

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.