DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

VALİ GÜZELOĞLU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

VALİ GÜZELOĞLU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

 Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. Yıldönümü münasebetiyle 10 Kasım Anma günü mesajını yayınladı.

Vali Güzeloğlu, “Kurtuluş Savaşı’nın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yılında O’nu minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz. O, aziz Türk Milletinin bağrından çıkmış, milleti için, milleti ile birlikte başlattığı büyük bir mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış, asırlara kucak açan fikirleriyle, yönetim sanatıyla ve üstün kişiliğiyle Türk ve dünya tarihinde unutulmaz bir yer kazanmıştır. Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini sonsuza kadar yaşatma azmi ve kararlığını tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ile Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmış, ülkemizin kalkınması için de her alanda ortaya koyduğu modernleşme projeleriyle bugünlere sağlam ve emin adımlarla ulaşmamızı sağlamıştır. Atatürk’ün ardında bıraktığı eserlerin büyüklüğü milletimize gurur vermekte ve O’nun kurduğu Cumhuriyetin 93 yılda gösterdiği başarılar, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Bugün bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını artırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu inançla, vefatının 78. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve 15 Temmuz darbe gecesinde tanka, tüfeğe ve mermiye iman dolu göğsü ile karşı koyan, şahadete erişen Demokrasi Şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi  bir kez daha şükran, minnet ve  rahmetle  anıyoruz. Ruhları şad olsun.

vali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

        

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.