DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Sevgi evleri devletimizin şefkatli yuvalarıdır’’

05.12.2016
1.502
A+
A-

Başkan Karaosmanoğlu, zor durumda olan, anne-babası olmayan veya mağdur olup bakıma muhtaç çocukların kaldığı Çayırova Sevgi Evleri’ni ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çayırova Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunu ziyaret etti. Ülkemiz genelinde 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği koruma ve bakıma muhtaç durumda olan 0-18 yaş aralığında bulunan çocukların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde var olan kuruluşlar tarafından muhafaza edilmesini çok önemsediğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Sevgi Evleri devletimizin şefkatli yuvalarıdır” dedi.

ÇAYIROVA SEVGİ EVLERİNDE 80 ÇOCUK KALIYOR

2010 yılında 84 kişilik kapasite ile hizmete başlayan Çayırova Sevgi Evleri’nde 0-6 yaş grubu iki ev olmak üzere toplamda sekiz ev bulunuyor. Çayırova Sevgi Evleri kuruluş müdürü Dr. Ekrem Faruk Taşcı ve Müdür Yardımcımız Psikolog Halil Aydın’da, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na “Sevgi Evleri” hakkında genel bir bilgi verdiler. Her evde çocukların bakımından sorumlu bakım elemanları bulunduğunu ve vardiyalı olarak 24 saat boyunca çalışmakta olduklarını ifade eden kurucu Müdür Taşcı, “Yuvamızda şu anda 80 tane çocuğumuz kalmaktadır. Burası hem çocuk yuvası hem de kız yetiştirme kız yetiştirme yurdudur. 0-18 yaş arası çocuklarımız yuvamızda kalmaktadır. Eski adıyla yetiştirme yurtlarımız, şimdiki adıyla Sevgi Evlerinde çocuklarımızın aydınlık geleceği için hizmet veriyoruz” açıklamasını yaptı.

“ÇOCUKLARA SEVGİ VE ŞEFKATLE YAKLAŞILDIĞINI GÖRDÜK”

Evlerde çocuklar Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi veya çocuk bakımı hususunda sertifika sahibi bakım personelinin, öğretmen veya çocuk eğiticisi personelin gözetiminde hayatlarını sürdürdüğü bilgisini de alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Burada kalan çocuklarımız bizlerin yarınıdır. Bu yavrularımız bizim evlatlarımızdır. Allah’a çok şükrediyorum ki devletimiz çok güçlü ve bu çocuklarımıza iyi bakabiliyor. Hayata hazırlanan bu yavrularımız sokaklara bırakılmıyor. Başta Müdürümüz Dr. Ekrem Faruk Taşcı olmak üzere çocuklara sevgi ve şefkatle yaklaşan çalışanlara şahit olduk. Burada yetişen çocuklar inşallah geleceğin büyükleri olacak ve bu ülkemize hizmet edecekler” diye konuştu.

sevgi-evleri-2 sevgi-evleri-3 sevgi-evleri-4 sevgi-evleri-5 sevgi-evleri-6 sevgi-evleri-7 sevgi-evleri-8 sevgi-evleri-9 sevgi-evleri-10 sevgi-evleri-11 sevgi-evleri-12 sevgi-evleri-1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.