DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Beyaz Kalpler, Basın Müzesi’ni ziyaret etti

Beyaz Kalpler, Basın Müzesi’ni ziyaret etti
02.12.2016
974
A+
A-

Beyaz Kalpler, Basın Müzesi’ni ziyaret etti

 

Beyaz Kalpler öğrencileri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Müzesi’ni gezdi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Beyaz Kalpler öğrencileri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ni ziyaret etti.

 

CEMİYET BAŞKANI AĞIRLADI

 

Beyaz Kalpler öğrencileri eğitmenleri ile birlikte İzmit Akçakoca Mahallesi’ndeki Türkiye’nin dört basın müzesinden biri olan Kocaeli Basın Müzesi’ne günübirlik etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Beyaz Kalpler öğrencilerine cemiyet ve basın müzesi hakkında sunum gerçekleştirdi.

 

MERAK ETTİKLERİNİ SORDULAR

 

Öğrenciler sunumda, basın müzesinin yapılışını ve müzedeki stantlarda teşhir edilen birbirinden değerli yaşayan tarih eserleri ilgi, merak ve dikkatle takip ederek cemiyet başkanı Gürol’a sorular sordular, verilen cevapları takip ettiler. Aile ve arkadaşlarına göstermek için bol bol özçekim yaptılar. Beyaz Kalpler öğrencileri etkinlik sonunda müze önünde toplu çekilen resimle programı tamamladılar.

 

BEYAZ KALPLER NEDİR?

 

Beyaz Kalpler; Kocaeli’de ikamet eden, okula devam sorunu yaşayan, eğitim hayatına ara vermek zorunda kalan, ekonomik yönden istismar edilen, ergenlik çağı sorunu yaşayan ve problemlerini sağlıklı yönden çözemeyen, aile ilişkileri düzensiz, sosyal risk çerçevesinde yer alan 12-18 yaş aralığındaki çocukların sosyalleşmesi, topluma kazandırılması amacıyla kurulmuştur.

 

BEYAZ KALPLER NASIL ÇALIŞIR?

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler’de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

 

BEYAZ KALPLER’DE PAYDAŞ KURUMLAR

 

Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Antikkapı, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün katılımı ile organize bir şekilde yürütülüyor.

 

bascn-mazesi-ziyaret-2 bascn-mazesi-ziyaret-3

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.