DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“ESNAF DEMEK; HAYATIN GERÇEĞİ, MİLLETİN KENDİSİ DEMEKTİR”

“ESNAF DEMEK; HAYATIN GERÇEĞİ, MİLLETİN  KENDİSİ DEMEKTİR”
04.12.2016
1.274
A+
A-

“ESNAF DEMEK; HAYATIN GERÇEĞİ, MİLLETİN  KENDİSİ DEMEKTİR”

İlçe Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile gerçekleştirilen buluşmanın  8’ncisi, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımları ile  İzmit İlçemizde gerçekleşti.

 

Katılım oldukça yoğun oldu

Akçakoca toplantı salonunda gerçekleşen İzmit İlçe Esnaf ve Sanatkârlar Odaları toplantısına;   Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra; İzmit  Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Vergi Dairesi Başkan Vekili Halil İbrahim Temiz ,Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Kemal Kaya, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Kadir Durmuş, Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurettin Nacar, Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Özel, İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Sabri Medişoğlu, ve İzmit İlçe’mizde bunan 24  Esnaf Odalarının başkanları katıldı.

İstişare sünnettir

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı Kemal Kaya, İzmit  Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun konuşmalarının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “Esnaf demek; hayatın gerçeği, milletin kendisi demektir. Yaşanılan gerçekliği her ne varsa olduğu gibi yaşatan ve temsil eden, bizi biz yapan, beraberliğimizin mayasını oluşturan kesim demektir. Biz büyük bir Millet ve büyük bir devletiz. Bu toprakları Türk- İslam yurdu yaptığımızdan bu yana her dem ve her zaman; bir edep, bir irfan ve bir ahlakla yoğrulmuş yüksek bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu büyük medeniyetin değerlerini ve zenginliğini oluşturan en önemli unsur, insana dönük değer inşasının olması ve insanı bütün değerlerin merkezine en yüce değer olarak almasıdır. İnsanı yaşatırken de, insanı bir bütün olarak tüm değerleriyle birlikte geleceğe bir ahlak, bir  irfan ve bir edep içerisinde almayı amaçlamaktır. Ahi Evran’ın esnafa dönük öğütleri aynı zamanda insana dönük öğütlerdir. Bu açıdan baktığımız zaman bu günün esnafı aradan geçen koca asırlar olmasına rağmen aynı değerlerin izdüşümünü yaşayan, temsilciliğini yapan ve bununla mutlu olan bir insandır. Alacağımız tüm karalarda esnafımızla bunu tezekkür etmek, konuşmak, onların beklentileri doğrultusunda daha iyi nasıl olacağını hep birlikte kararlaştırmak istiyoruz. Bu günün dünyasında sadece kararı almak değil, kararı bir boyutuyla ele almak değil; kararı alanla karara konu olan arasında çok sıkı ve yakın iş birliği içinde olmak esasıdır. Alınan en iyi karar uygulanmadıkça anlamlı olmayacaktır. İstişare sünnettir. Türkiye; Küresel ölçekte yaşanılan bütün meselelerde, çözüm önerilerini ve insani değerlere verilen önemi belirleyen bir ülkedir. 

Sizler hayatın içinde hayatı yaşayan ve bu noktada birlik ve beraberliğimizi temin eden, en önemli kesim ve bizim için en değerli yönetimdeki paydaşlarımızsınız. Esnafla bütün buluşmalarımızda, esnafın yüzünde esnafın taşıdığı değerleri gördük. Kocaeli’nde her noktada ve her köşede bu sıcaklığı hissettik. Sonsuza kadar milletin bahtiyar, devletin payidar olacağı bir büyük yürüyüşe gelecek her günün geride bıraktığımız günden daha iyi olacağı bir kutlu yürüyüşteyiz. Kocaeli’mizde bu yürüyüşe çok büyük zenginlikler, derinlikler ve güzellikler sunuyor. İzmit’imiz bu Kocaeli bütünlüğünün en önemli ve şüphesiz en gözde ve en büyük ilçesidir. Biz biriz bütünüz. Biz bütün gücümüzü daha iyiyi elde etmek için sarf etmeliyiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.   diyen Vali Güzeloğlu İzmit İlçemizde bulunan esnaf ve sanatkârların talep ve sorunlarını dinledi, çözümü noktasında orada hazır bulunan il ve ilçe kurum müdürlerini talimatlandırdı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun İlimizdeki Esnaflarımıza vermiş olduğu desteklerinden dolayı Kocaeli İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya çini işlemeli tabak ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı Kemal Kaya ise vazo takdim ettiler.

 

02-medium 04-medium

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.