DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HANKANDO EĞİTİMLERİ UZMAN KADROLARIYLA KOLLUK KUVVETLERİNİN DE YANINDA

HANKANDO EĞİTİMLERİ UZMAN KADROLARIYLA KOLLUK KUVVETLERİNİN DE YANINDA

Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan kalıcı iş merkezinde eğitim vermeye başlamış olan Hankando sporu Gölcük Halkına hizmet veriyor. Bunun yanısıra Kolluk Kuvvetlerine hitap etmesi münasebetiyle Gölcük Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler de bu sporun kendi mesleklerine entegre olması amacıyla eğitimlerini alıyor. Hankando sporunun en önemli özelliklerinden biri de Dövüş sanatlarındaki faydalı olan tüm tekniklerin hepsini özünde barındırıyor olması. Hankando bireylere, diğer sistemlerdeki gibi zoraki uygulanması gereken zor ve zaman alan karmaşık teknikler yerine kolay, gerçekçi ve basit teknikleri öğreterek etkili savunma yapma olanağı sunmaktadır. Bireyin yapabildiği teknikler böylece “kas hafızasında” refleks haline gelmesi için deneyimli hocalar tarafından uygulamalarla öğretilir.

Gölcük Jandarma komutanlığı Hankando eğitimi alıyor

Savunma sporları yapanların karşısına ya çok sert ya da çok hafif sistemler çıkıyor. Bazı sistemler çok serttir ve yüze vurularak yapılır. Bilindiği gibi kafaya alınan darbeler beyinde hücrelerin ölmesine ve kalıcı hasarlar oluşmasına sebep olmaktadır. Bu bilince sahip ebeveynlerin, evlatlarını rahatlıkla gönderebileceği bir sistem ihtiyacı içinde olduklarını biliyoruz. Hankando sistemi bu konuda insan anatomisini bilen, bizzat bu sanatın uygulayıcısı olan doktorlar tarafından bilimsel gelişmelerin takip edildiği bir sistemdir. Bu anlamda eğitim veren Hankando Master Hocası Fikret Yiğit yaptığı açıklamasında, “Özellikle Kolluk Kuvvetlerine yönelik eğitimlerimiz var. Buradaki kolluk kuvvetlerimiz bizim canımız ciğerimiz olduğundan dolayı can güvenlikleri çok ehemmiyetli. Birinci olarak kendi can güvenliklerini, ikinci olarak toplumun can güvenliğini ve üçüncü olarak da karşısındaki kişinin de can güvenliğini sağlayarak etkisiz hale getirmeleri amacıyla eğitim veriyoruz . Dolayısıyla öncelikle biz kolluk kuvvetlerinin kendilerini korumaları, olaylara daha iyi müdahale edebilmeleri için birtakım çalışmalarda bulunuyoruz. Saldırganın da kendisine zarar vermemesi noktasında kolluk kuvvetlerimize bu eğitimi gönüllü olarak vermenin memnuniyeti ve mutluluğu içerisindeyiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

img_9299 img_9305 img_9285 img_9287 img_9288 img_9289 img_9297

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.