DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Karamürsel Ölüm Yolu’na Vekil Hürriyet sayesinde önlem alındı

Karamürsel Ölüm Yolu’na Vekil Hürriyet sayesinde önlem alındı

 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in sık sık dile getirdiği, konuyu Bakanlığa ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne taşıdığı Karamürsel yoluna ilk defa bu sene önlem alındı.

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde 2010 yılında yapılan ve yapıldığı günden itibaren sadece iki kilometre uzunluğunda olmasına rağmen kazaların eksik olmadığı beton yola, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in ısrarları sonucu bu sene önlem alındı.

GÖRÜŞMEDİĞİ YETKİLİ KALMADI

Sık sık meydana gelen kazalar sonucu ismi ‘Ölüm Yolu’na çıkan Karamürsel’deki beton yol, daha önce CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet tarafından daha önce sık sık gündeme getirilmişti. Hürriyet, konu hakkında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a soru önergesi sunmuş ve ölüm yolunu meclise taşımıştı. Öte yandan söz konusu yolun durumunun bir an önce düzeltilmesi için Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile de birebir görüşmüştü.

DAHA ÖNCE NEDEN AKILLARINA GELMEDİ?

Milletvekili Hürriyet’in bu ısrarı sayesinde Karamürsel beton yoluna önlem alındı. İsmi ölüm yoluna çıkan Karamürsel beton yoluna ilk olarak tırtık atılarak yolun fren direnci arttırıldı, daha sonra yolun tehlike arz eden bölümüne sarı uyarı çizgileri çekildi. Yapılan bu çalışmalar sayesinde havanın yağışlı olmasına rağmen trafik kazası yaşanmadı. İhalesi gerçekleşmesine rağmen iki kilometrelik yolda asfaltlama yapılana kadar getirilen bu çözüm sayesinde can ve mal kaybı yaşanmazken, Karamürselli vatandaşlar alınan bu önlemin daha önce neden yöneticilerin aklına gelmediğini soruyor.

fatma-kaplan-hurriyet-2 karamursel-yolu

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.