DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaelispor ilk yarıdan umutlandı

Kocaelispor ilk yarıdan umutlandı

 

Kocaelispor ligin ilk yarısının ilk bölümünde iyi bir performans gösteren ilimizin markası Kocaelispor bu iyi tabloyu ligin son haftalarında gösteremedi. Ligin son haftalarında istediği sonuçları alamamasına rağmen ligde ikinci sırada bulunan Yeşil Siyahlı takım, hedefine emin adımlarla yürüyor.

Yeşil-Siyahlı takım ilk yarıda dışarıda iyi bir performans ortaya koydu

Genelde takımlar kendi saha avantajlarından dolayı içerde daha fazla puan toplarlar. Bu durum ilk yarıda Kocaelispor için geçerli değildi. Devre bitimi itibariyle temsilcimizin iç ve dışa saha performansı hemen hemen aynı oldu, arada sadece 1 puan fark vardı.  Kocaelispor yeni çıktığı 3.Lig’de ilk yarıyı 31 puanla ikinci sırada bitirerek, başarılı bir performans ortaya koydu. Yeşil-Siyahlı takım 18 haftalık yarı devrede 1.7 puan ortalaması tutturdu. Yeşil-Siyahlı ekibin iç ve dış saha grafiğine bakıldığında genel istatistiklerden farklı bir tablo ortaya çıkıyor. Büyük oranda takımlar kendi sahalarında, deplasmana göre çok daha iyi performans ortaya koyarlar. Bir anlamda kendi saha avantajlarını kullanırlar. Kocaelispor için ligin ilk yarısında bu durum geçerli değil. Zira Körfez’in iç ve dış saha performansı hemen hemen aynı. Arada sadece 1 puanlık fark var. Temsilcimiz evinde 16 puan toplayıp 11 puan kayıp yaparken, dışarıda ise 15 puan alıp 12 puan yitirdi.  Bu durumda, genel istatistiklerle kıyaslarsak Yeşil-Siyahlı takım ilk yarıda dışarıda iyi bir performans ortaya koydu, kendi evinde ise beklenenden çok puan kayıpları yaptı diyebiliriz. 3.Lig 1.grupta takımların ilk yarıda iç saha karnesi çıkartıldığında Kocaelispor ilk 5 içinde bile yer alamıyor. Sancaktepe evinde 23 puanla zirvede bulunurken, 16 puanla ancak 6’ncı sırada yer bulabildi. Temsilcimizin iç saha performansı Çorum Belediye, Erzin, Van ve Karacabey’in bile gerisinde kaldı. Kocaelispor’un ligin ilk yarısında deplasmanda Sancaktepe’nin ardından en çok puan toplayan ikinci takım konumunda olması dikkat çekiyor.

kocaelispor

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.