DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOGACE’den yarışma duyurusu

KOGACE’den yarışma duyurusu

 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, 16 Ocak Basın Onur günü kutlamaları kapsamında bu yıl 3 ayrı dalda yarışma düzenliyor. Her yıl Kocaeli’de mesleki büyüklerin adını yaşatmayı da hedefleyen yarışmaya, ilk yıl Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucularından ve eski başkanlarından, uzun yıllar TRT’nin ilimizdeki temsilciliğini yapan Kazım Ertek, geçen yıl ise Hüseyin Yenice ve Hüseyin Demiray adına 2. Gazetecilik Yarışması gerçekleşti.

Bu yıl 3. Gazetecilik Yarışması İzmit Belediyesi sponsorluğun da, Ali Aydemirer Haber Ödülü, Murat Tosunoğlu Görüntülü Haber Ödülü ve Aybey Kahramanlı Mizanpaj Ödülü verilecektir. Bu manada İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a katkılarından dolayı şimdiden çok teşekkür ederiz.

 SON GÜN 23 ARALIK 2016

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 3. Gazetecilik Yarışması ödülleri, 16 Ocak Basın Onur günü’nde düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecektir. Gazeteciler,  2016 yılına ait görüntülü ve yazılı haber ile mizanpaj (sayfa düzeni) kategorilerinde açılacak yarışmaya, 23 Aralık 2016 tarihine kadar yayımlanan eserleriyle katılabilecek.

 KOCAELİ GAZETECİLER CEMİYETİ GAZETECİLİK YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

 AMAÇ  ve KAPSAM

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 3. Gazetecilik Yarışması, gazetecilerin mesleki gelişmelerini sağlamak, her yıl başarılı çalışmaları özendirip, ödüllendirmek ve bunları gelecek kuşaklara birer “Örnek” olarak sunabilmek amacıyla  düzenlenmiştir.

2- Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 3. Gazetecilik Yarışması Kocaeli’de faaliyet gösteren meslektaşlarımıza açıktır.

3- Yarışma şu ana dallarda düzenlenir: a) Haber

  1. b) Sayfa düzeni (mizanpaj)
  2. c) Görüntülü haber

 KATILIM KOŞULLARI

4- Yarışmaya katılacak eserlerin 2016 yılı içerisinde yayınlanması gereklidir. 5-. Her yarışmacı yarışmaya ancak bir dalda katılabilir. 6- Uluslararası yarışmalar dışında, başka kuruluşların düzenledikleri yarışmalarda ödül almış eserler, bu yarışmalara katılamaz. Bu durum Seçici Kurul kararının açıklanmasından sonra anlaşılırsa, karar iptal edilir ve ödül geri alınır. 7- Yarışmalara gazete, televizyon ve internet medyasında yayınlanan eserleriyle katılanlar: a) Yarışmacıların, eserlerinin yayınlandığı gazete, dergi ve internet sayfa çıktısının bir adedini, on fotokopisini; b) Sayfa düzeni dalında yarışmaya katılanların, eserlerini gösteren gazeteden 1 örneği ile fotokopisini, bu sayfa düzenini kendilerine ait olduğunu onaylayan, gazete yönetiminden alınacak bir belgeyi. c) İmzasız veya rumuzlu eserlerin yarışmacıya ait olduğunu onaylayan ve eserlerin yayınlandığı gazete, dergi ve internet sitesi sorumlusundan alınacak bir belgeyi, başvuru  formuna eklemeleri gerekmektedir. 8- Ajans bültenlerinde yer alan eserleriyle yarışmaya katılanlar: a) Gazete, dergi, internet sitesi ve TV’de yayınlanan eserlerin kendilerine ait olduğunu onaylayan, ajans sorumlu müdüründen alınacak bir belgeyi, b) Eserin yayınlandığı ajans bülteninin orijinali ile fotokopisini, c) Eserler yazılı basında yayınlanmışsa, gazete veya dergilerden bir adedini ve fotokopisini, 9-Yarışmaya televizyonlarda yayınlanan eserleriyle katılanlar: a) Yayınlanan eserlerin orijinal metinlerini b) Yayın tarihi, adı, süresi ile bu eserlerin yarışmacıya (kolektif  bir yapımsa yarışmacılara) ait olduğunu belirten ve kurumun yetkilisinden alınacak onaylı bir belgeyi. c) TV’de yayınlanan eserlerin görüntü CD’leri Seçici Kurul tarafından incelenecektir.

 SEÇİCİ KURUL

10- Seçici Kurul üyeleri Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun daveti ile İletişim Fakültesi dekan ve öğretim üyeleri, basın meslek kuruluşlarının başkan veya temsilcileri, sponsor İzmit Belediyesi ilgili birim yetkilisi, üye meslek örgütü temsilcilerinden oluşur. Seçici kurul 10 üyeden oluşur. 11-  Yarışmaya katılanlar Seçici Kurul üyesi olamaz.
SEÇİCİ KURUL DEĞERLENDİRME

12- Seçici Kurul üyeleri eserlere 40’dan aşağı, 100’den yukarı olmamak, 5 ve katları rakamlar yazmak koşuluyla puanlamasını yapar. Değerlendirmede eşit puan almış eserler olursa, bunların değerlendirmesi kendi aralarında yeniden puanlama yapılarak sonuçlandırılır. Kurul, değerlendirmenin sonucunu bir tutanakla Yönetim Kurulu’na iletir. Yarışma sonuçları Yönetim Kurulu’nca açıklanır.

 ÖDÜLLER

13- Seçici Kurul değerlendirmeleri sonucunda, ortalama 70’in üzerinde en yüksek puanı alan 3 eserin sahibine ödül verilir. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 3.  Gazetecilik Yarışması’nda, her dalda ilk üçe bir ödül verilir.Başvurular 01 Aralık 2016 tarihinde başlayacak ve 23 Aralık 2016 tarihinde son bulacaktır. Meslektaşlarımız katılacakları eserleri Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’ne teslim edecektir. Dosya teslimleri büyük zarf içersinde olacak şekilde ağızları kapatılmış olarak teslimleri gerekmektedir.

2017-dergii

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.