DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SEDAŞ YATIRIMLARINDA ASLAN PAYI ‘ELEKTRİK DAĞITIM HATTI ŞEBEKELERİNDE

SEDAŞ YATIRIMLARINDA ASLAN PAYI ‘ELEKTRİK DAĞITIM HATTI ŞEBEKELERİNDE

SEDAŞ elektriğin güvenilir ve kaliteli dağıtımını sağlamak amacıyla 5 yılda yapacağı 508 Milyon TL yatırımının % 83’lük  bölümünü hat, trafo, kesici ve direk gibi elektrik dağıtım hattı şebekeleri için planlıyor.

SEDAŞ’TAN 508 MİLYON TL YATIRIM 

SEDAŞ 2016 yılı sonuna gelirken,  101 Milyon TL yatırımı tamamlamış oluyor. SEDAŞ beş yılda tamamlayacağı  508 milyon TL yatırımın ilk dilimine ait projeleri gerçekleştirirken yatırım hedefini de gerçekleştirmiş oluyor. SEDAŞ Doğu Marmara da artan inşaat sektörüne paralel olarak artan enerji talebi için küçük ek tesis yapım işleri kapsamında abone bağlantı şebekesine ait direk dikilmesi montaj çalışmalarında geçen yıla göre % 30  artış sağlayarak, bu yıl SEDAŞ sahada 21 Bin direğin tesis edilmesini sağlıyor. Geçen yılda SEDAŞ 16 Bin direk dikerek, rekor kırmıştı.

SEDAŞ’TAN 2016’DA 177 BÜYÜK ŞEBEKE PROJESİ

SEDAŞ 2016 yılında 177 büyük projeyi tamamlıyor. SEDAŞ, onaylı projeleri ile sahada yaptığı elektrik enerjisi dağıtım tesislerinin, TEDAŞ tarafından kesin kabullerinin yapılıp, SEDAŞ’ın sabit kıymetlerine aktarılması çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. SEDAŞ bu konuyla ilgili oluşturduğu yatırım Koordinasyon platformunda bölgesel değerlendirmeleri yaparken, saha çalışmalarına ait raporları da bizzat yatırım il sorumlularından alıyor. Yatırımlardan sorumlu yöneticiler ile bölge bazında projelerin sonuçlandırılmasına ait raporlar tek tek ele alınarak değerlendiriliyor.

SEDAŞ YATIRIMLARA KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, “Elektriğin ticari ve teknik kalitesinin arttırılması ve SEDAŞ’ın misyonuna uygun bir şekilde, müşterilerimizin güvenli, kaliteli, güvenilir elektrik enerjisine sürdürülebilir erişimini sağlamak amacıyla yatırımlarımıza kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz.”dedi. Bekir Sami Güven, yatırım çalışmalarında planlamanın, koordinasyonun ve uygulamanın önemine dikkat çekti ve “sahada aksiyon alan yatırım ekiplerimizin kaliteli işçiliği ve  başarılı performansı çok önemli. Bu nedenle yakın takipteyiz”dedi.

YATIRIMLAR BİR YIL ÖNCEDEN PLANLANIYOR

Bekir Sami Güven açıklamasında; “SEDAŞ mevcut şebekenin kapasitesinin artırılması  için ve mevcut şebekede ekonomik ömrünü tamamlamış elektrik dağıtım varlıklarının yenilenmesi için gerekli yatırımları planlarken, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce ile Gebze de  SCADA ve WFM Projesi ile sahadan topladığı verileri, Çağrı Merkezine gelen arıza ihbarlarının analizlerini yaptığını, enerji kesinti süresi ve sıklığının bölgesel dağılımlarını ele alarak yatırım ihtiyaçlarının değerlendirildiğini ve öncelik sırasına göre yatırım projelerinin  bir yıl öncesinden planlandığını, bölgesindeki kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içinde bu süreçleri yönettiğini” söyledi.

DAĞITTIĞIMIZ ENERJİ İLE KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ

SEDAŞ’ın Yatırımlarını ve gerçekleşmelerini, EPDK ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çok yakından takip etmekte ve denetlemektedir. Dağıtım şirketleri olarak, her yıl hangi projeye ne kadar harcama yapacağımızı yıl başlamadan önce EPDK’ya rapor olarak sunuyoruz ve taahhütlerimizi yerine getiriyoruz. SEDAŞ güvenilir,  iş yapış biçimiyle, insan odaklı çalışırken, hesap verebilirliği ve şeffaflığı, iş etiğini ön planda tutmaktadır.

SEDAŞ olarak şebeke yatırımlarımız ve dağıttığımız enerji ile sağladığımız hizmet sayesinde sanayiyi, ekonomiyi ve ülkenin kalkınma hedeflerini doğrudan destekliyoruz, sağladığımız katma değer nedeniyle mutluluk ve onur duyuyoruz” dedi.

sedas-icra-baskani_bekir-sami-guven sedasin-enerji-hatlari-tesis-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor 2016-da-abone-baglanti-direkleri-sayisi-21-bine-ulasti1 sahada-hasar-goren-tesislere-aninda-mudahale-ediliyor

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.