DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Basın Onur Günü coşkuyla kutlanacak

Basın Onur Günü coşkuyla kutlanacak

Basın Onur Günü coşkuyla kutlanacak

 Atatürk’ün 16 Ocak 1923 tarihinde Cumhuriyeti müjdelemek amacıyla, İzmit’te düzenlediği ilk ve son basın toplantısı nedeniyle kutlanan, 16 Ocak Basın Onur Günü, bu yıl yine bu sabah Gar binası önünden başlayacak

GAZETECİLER ATATÜRK HEYKELİNE ÇELENK SUNACAK

Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı tarih olan 16 Ocak 1923’ün 94. yıldönümü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir dizi etkinlikle kutlanacak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı tarih olan 16 Ocak 1923’ün 94. yıldönümü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan ile 51 ilin Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının yer alacağı etkinlikler, Atatürk’ün gazetecilerle 8 saat toplantı yaptığı ve cumhuriyeti ilan ettiği yer olan Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirilecek. Saat 9.00’da Tren Garı önünde bir araya gelecek olan gazeteciler, buradan tarihi köşke yürüyecek. Atatürk heykeline çelenk sunacak olan gazeteciler, Kasr-ı Hümayun’da temsili olarak basın toplantısının yapıldığı masaya oturacak.

 ÖDÜL TÖRENİ

Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirilecek toplantının ardından saat 10.00’da Sabancı Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenecek. 16 Ocak 1923’ün anlatılacağı törende, 3. Gazetecilik Yarışması Ali Aydemirer Haber Ödülü, Aybey Kahramanlı Mizanpaj Ödülü, Murat Tosunoğlu Görüntülü Haber Ödülü ve Şehit Onbaşı Abdülsamet Özen Özel Ödülü yarışmalarında dereceye girenlere verilecek. Protokol konuşmalarının yapılacağı törende meslekte 41 yıl ve üzeri görev yapan gazetecilere onur plaketleri verilecek.

 BAŞKANLAR KURULU

İlki Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 4. Anadolu Buluşması’nın da yapılacağı etkinlikler kapsamında, 3 gün boyunca ilimizde ağırlanacak olan cemiyet başkanları, yerel basının sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili başkanlar kurulu toplantısı gerçekleştirecek. Son olarak İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde Luxor Garden Otel’de 16 Ocak Balosu gerçekleştirilecek. Baloda İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli’de görev yapan muhabirlere 200’e yakın bisiklet kartı teslim edilecek.

 KUTLAMA PROGRAMI

 16 OCAK PAZARTESİ

9.00: Tren Garı’nda Buluşma

9.15: Atatürk Heykeli’ne Çelenk Sunumu

9.30: Kasr-ı Hümayun Temsili Toplantı

10.00: Basın Onur Günü Töreni (Sabancı Kültür Merkezi)

 

1.sayfaya basçn onur gÅnÅ davet 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.