DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CUMHURİYET NİÇİN FAZİLETTİR

19.01.2017
1.097
A+
A-

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şerefli birer fertleri olarak, biliyoruz ki Cumhuriyet bir fazilettir. Ne kadar da güzel söylemiş Büyük Atatürk “Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirir.” Aslında işin özüne baktığınızda bir insanlık fıtratıdır. Biz bu dünyaya geliş sebebimiz sorgulandığında şunu söyleriz; nice varlıklar ve yaratıklar var ama düşünebilen, konuşabilen, fikir sahibi olan sadece insandır. Böyle olunca kainata yön veren yine insanoğludur ki biz bu dünyada yaşayan ve adına insan denen varlıklar olarak her zaman isteriz ki tertemiz bir vicdana sahip olalım. Pırıl pırıl fikirlerimizle yaşadığımız dünyayı aydınlatalım, o halde özgür olalım. Birbirimizle konuşalım. Belki herkes birbirini sevmek zorunda değil. Bence aslında yanlış. Herkes birbirini hiç bir zorlama olmadan candan ve yürekten sevmeli. Öyle olunca yapılan tüm eleştirileri farklılaştırmak ve ötekileştirmek adına değil, bütünleştirmek ve doğruyu birlikte bulmak adına yaparız. Ne kadar güzel ve faziletli bir duygudur insanı sevmek. Cumhuriyet işte bize birey olma hakkı tanıdığı için, bir topluluk olarak bizi yönetecek olanları kendi hür irademizle seçmek için; ne kadar da faziletli bir rejimdir. Onun kıymetini bilmek zorundayız. Neticede O Cumhuriyet doksan dört yıl önce atalarımız tarafından kanla kurulmuştur. Boşuna demedi Mehmet Akif Ersoy “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Ve bu vatan cumhuriyettir. Edirnelisiyle, Karslısıyla, Sinoplusuyla, Anamurlusuyla birlikte oluşturduğumuz cumhuriyet. Cumhuriyet bizim en büyük kazanımımızdır, kıymetini bilelim, birbirimizi gönülden sevelim.

FENERBAHÇE’YE BU KİN NİYE?

Önceki gün Ankara’da Gençlerbirliği ile kupa maçı oynadık. İsmail Köybaşı yaptığı saçma bir hareketle hem penaltıya sebep oldu, hem de takımını on kişi bıraktı. Fener az kadrosundan yoksun bir ekiple 2-2 berabere kaldı. Galip gelseydik, grup lideri olacaktık, olmadı. Maç 1-1 iken, Fenerbahçe güzel bir gol attı, sanki kabahat işledi. Maçı canlı yayında yorumlayanlar anında ofsayt yakıştırması yaptı, ki golün ofsaytla uzaktan yakından alakası yok. Nedir bu Fener düşmanlığı? Nedir bu ille de Feneri haksız göstermek adına yapılan yorumlar? Anlamak mümkün değil. Dün Gölcük turu yapıyorum, parkta çardağın altında belli ki Fenerli bir kaç kişi toplanmış aynı konuyu konuşuyor. “Birileri bu Fenerbahçe’den ne kadar da rahatsız. Bu nasıl bir kafa yapısı?” deyip duruyordu. Öyle ya Fenerbahçe’nin başına gelenler, iftiralar, saldırılar, kurşunlamalar, dünyada hangi takımın başına gelmiş ki?

APARTMANLARDA NEDEN SOBA BACASI YOK?

Bu şimdi son derece önemli bir konu. Doğalgaz var, apartmanlarda soba bacası yok. İyi güzel de ya o doğalgaz kesilirse, veyahut azalırsa, biz ne yapacağız? Hadi başka bir şey söyleyeyim, karda kışta kıyamette elektrikler kesilse ve uzun bir zaman alsa, o zaman ne yapacağız? Arkadaş doğalgaz iyi güzel de, şu apartmanlara niçin soba bacası yapılmaz? Hava kirliliği falan filan bunların arkasına kimse sığınmasın. Hepsi hikaye. Bir elektrik kesintisinde insanlar soğuktan tir tir titrememeli. Onun için ki yapılacak olan binalara mutlaka soba bacası da konmalı ki, böylesine durumlarda evlerin soba bacaları tütsün, insanlar donmasın. Aslında epeydir ahali bunu bana söylüyordu. Gölcük’teki evlerin yarısında soba bacası var, yarısında yok. Son teknolojiyle yapılan binalarda genelde soba bacası kullanılmıyor. Bu aslında son derece yanlış. Evet, doğalgaz tertemiz ve pırıl pırıl bir enerji ve ısınma kaynağı; ancak hiç kimse unutmasın ki o doğalgazı biz üretmiyoruz, dışarıdan alıyoruz. Demek ki kendimizin ürettiği bu ısınma araçlarını ön plana çıkartarak sıkıntılı günlerde o günleri rahatlıkla atlatabilelim. Enerji bakanlığı güzel bir karar aldı. Türkiye’deki kömür havzalarını geliştirerek, yerli kömür üretimini en yüksek noktaya taşıma amacında. O kömürler sanayide kullanıldığı gibi pek ala ısınmada da kullanılabilir. Hem dışarıya döviz gitmez, doğalgaz ithalatı konusunda epey bir gerileme olur. Ülke olarak o paralar da vatandaşlara elektrik, su, yol gibi unsurlarla geri döner.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.