DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DERİNCE HASTANESİ “YAŞAMA UMUT” OLDU

DERİNCE HASTANESİ “YAŞAMA UMUT” OLDU

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Erişkin yoğun bakım servisinde yatmakta olan hastanın organları, diğer insanlara yaşamak için umut oldu. Hastanede erişkin yoğun bakım servisinde yatan hastanın beyin ölümünün gerçekleştiği “Beyin Ölümü Tespiti Kurulu” tarafından tespit edildi. Organ bağışı konusunda aileyle yapılan görüşme sonrasında diğer insanların yaşamına umut olması yönündeki kararlarıyla aile onayı alınmış ve bu ulvi karar sonrasında hızlı bir şekilde Marmara bölge koordinasyon merkeziyle organizasyon sağlanmıştır.

Hiç vakit kaybetmeden Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğüyle iletişime geçilmiş, hastanın gerekli tıbbi bilgileri iletildikten sonra uygun alıcılar belirlenmiştir. Doku ve organlar, yoğun çalışmalar sonucunda ihtiyacı olan hastalara ulaştırılmıştır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Bu ulvi kararı vererek topluma örnek olan aileye tüm insanlık adına teşekkür eder, hastanemiz adına baş sağlığı dileklerimizi iletiriz” diye konuştu.yaşama umut olan hastaların organlarının karaciğeri ataşehir memorial, korneası kocaeli üniversitesi tıp fak. yatmakta olan hastalara,diğer hasta için böbrekler ve karaciğer medipol mega hastanesindeki hastaya umut olmuştur.

1d102761-72f2-4095-89d1-90f4c3e0051f 8fe8c48f-b930-46d4-b17d-8024b3a581ba cfd045b9-43a3-40e3-9b06-11ac986e6621

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.