DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu’ndan Gölcük basınına kahvaltı jesti “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu’ndan Gölcük basınına kahvaltı jesti  “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”
08.01.2017
927
A+
A-

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu’ndan Gölcük basınına kahvaltı jesti

“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Başkanı Bülent Denlikol ve Yönetimi geçtiğimiz gün Kavaklı Sahili’nde bulunan Kardelen 2 Cafe’de Gölcük Gazetecilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Denlikol, “Gazetecileri önemsiyoruz”

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu tarafından geçtiğimiz sabah Kardelen 2 Cafe’de gerçekleştirilen kahvaltı programına Gölcük’teki basın çalışanları ve platform üye dernek başkanları katıldı. Gölcük basını kendileri için düzenlenen kahvaltı programı için Başkan Denlikol ve Yönetimine teşekkür etti. Başkan Denlikol, kahvaltıda yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “10 Ocak 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesi üzerine, dokuz gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla ‘BASIN’ adıyla kendi gazetelerini 11–12–13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar. O tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandı. 1971 yılında ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarıldı ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirildi. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.”

 

15935710_10155067152039887_1424367869_n 15942128_10155067152034887_136260335_n

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.