DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İMO Kocaeli “İnşaat Mühendisliği Sakarya Çalıştayı”na katıldı

İMO Kocaeli “İnşaat Mühendisliği Sakarya Çalıştayı”na katıldı
08.01.2017
911
A+
A-

İMO Kocaeli “İnşaat Mühendisliği Sakarya Çalıştayı”na katıldı

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ülkemizin sekiz ayrı bölgesinde gerçekleştirilecek olan çalıştaylardan birtanesi olan “İnşaat Mühendisliği Sakarya Çalıştayı” İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli – Bursa- Eskişehir ve Sakarya Şubelerinin ortak çalışmaları ve katılımı ile Sakarya Şube yürütücülüğünde 7 Ocak 2017 tarihinde Sakarya Ramada Otel’de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İnşaat Mühendislerinin sorunları tartışıldı

Yüzde 90’ı deprem kuşağında bulunan ülkemizde can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendiren inşaat mühendisliği mesleğinin, meslek yasalarının, İnşaat Mühendisleri Odasının ve İnşaat Mühendislerinin sorunlarının tartışılması, çözüm önerilerinin oluşturulması ve  raporlanması amacına yönelik düzenlenen İnşaat Mühendisliği Örgütlenme Çalıştayı”na İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ni temsilen Şube Başkanı Tolga Ok ve Şube Sekreter Üyesi  Baturhan Üretürk katıldı.

Çalıştay’da Tolga Ok ve Baturhan Üretürk,  “Mevcut örgüt yapısı ve işleyişine ilişkin bir değerlendirmenin yapılması (Şubeler, İlçe Temsilcilikleri, İşyeri Temsilcilikleri, Komisyon ve Çalışma Grupları ve Danışma Kurulları), Üyelerin Odaya olan bağlılıkları ve çalışmalara katılımları ile ilgili olarak ortaya çıkan sorunların giderilmesi ve etkili bir dayanışmanın sağlanması için neler yapılmalıdır? (Aidiyet duygusu ve katılımcılık konusunun irdelenmesi?, Kent yönetimleri tarafından yapılan uygulama ve imar hareketlerinin üyelerimize olan etkileri nelerdir? Nasıl davranmak gerekir?  ve İnşaat mühendisliği eğitiminin bugün ulaşmış olduğu nokta da sorun var mı? Meslek içi eğitimin gerekli ve yeterliliğinin Örgütlülüğümüze Olan Etkileri nelerdir? başlıklarında sunum yaptılar ve Örgütlenme Çalıştayı’nın amacının çalıştaylarda hazırlanan raporların merkezi bir düzeyde yapılacak toplantı ile birleştirilip tek rapor haline getirilip inşaat mühendisliği mesleğinin İnşaat Mühendisleri Odası’nın ve inşaat mühendislerinin sorunları ve çözüm önerileri olarak ilgili kurum ve kuruluşlara iletilip, raporlarda belirtilen hususların çözümü konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını belirtiler.

Toplantıya İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, 2. Başkanı Şükrü Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal Akça, Cihat Mazmanoğlu, Necati Atıcı, İMO Genel Sekreteri Fikret Kemal Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Bahaettin Sarı, Proje Koordinatörü Ceylan Özkul, çalıştayı düzenleyen İMO Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Bülent Erkul, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı  Basri Akyıldız ve çok sayıda mühendis katılım sağladı

aalcutay-baturhan-aretark
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.