DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İzmit Seka Devlet Hastanesi Olası Acil Durumlara Karşı Önlemlerini Alıyor

İzmit Seka Devlet Hastanesi Olası Acil Durumlara Karşı Önlemlerini Alıyor

20.03.2015  tarih ve 29301 sayılı RG’ de Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmeliği yayınlanmıştır.Bu Yönetmeliğin amacı ülke genelindeki tüm hastanelerin, afetlere ilişkin önlem almalarını, yurtiçinde meydana gelen afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamaktır.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Aralık 2015 yılında yayınladığı Hastane Afet ve Acil Durum Planları Hazırlama Kılavuzu esas alınarak  yeni bir çalışma başlatılmıştır.

2009 yılından beri uygulamada bulunan Hastanemiz Afet ve Acil Durum Planı tamamen iptal edilecektir. Hastanemiz Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından   Hastane Afet ve Acil Durum Plan  Komisyonu toplantısı organize edilmiş ve 17.01.2017 tarihinde Hastanemiz konferans salonunda toplantı  yapmıştır. Toplantı da Hastane Afet ve Acil Durum Planı ile ilgili yapılan çalışmalar komisyon üyeleri ile birlikte tekrar değerlendirilmiştir.

Amacımız olağan dışı durumlarda hastanemizde hızlı bir organizasyonlarla olayla yanıt vermektir. Bu kapsamda hastanemizde 2009 yılından beri her sene  tüm personelimize yönelik olarak aşağıdaki eğitimler düzenlenmektedir.

Temel Afet Bilinci

Yangın Söndürücüler ve hortumların kullanımı (uygulamalı)

YORA(Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması)

UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin görevleri, tanıtımı)

KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) Dekontaminasyonu

Ayrıca ilgi yönetmeliğin 15. maddesine göre ; Hastanemiz de her yıl düzenli olarak bir masa başı tatbikat 1 saha tatbikatı gerçekleştirilmektedir.  2017 yılı planlı tatbikatları için aşağıdaki tarihler belirlenmiştir.

Masa başı tatbikatı    20 Eylül 2017

Saha tatbikatı 25 Ekim 2017

Resim1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.