DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

10 DERS

13.02.2017
2.058
A+
A-

Albert Einstein çoğu insan tarafından dahi olarak görülür. Şu ana kadar yaşamış en etkili bilim insanı olmanın yanında teorik fizikçi, filozof ve yazardı. Bilime birçok katkı sağlamış Einstein’ın başarı sırlarını merak ediyor musunuz? İşte Einstein’dan 10 hayat dersi…

 

  1. MERAKINIZIN PEŞİNDEN GİDİN: ‘Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.’ Sizin merakınızı çeken nedir? Neyi en çok merak ediyorsunuz? Benim merak ettiğim neden bazı insanların başarılı olup bazılarının olamadığıdır. Bu yüzden yıllarca başarı üzerine çalıştım. Merakınızın peşinden giderseniz başarıya ulaşırsınız.

 

  1. AZİM PAHA BİÇİLMEZDİR: ‘Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum.’ Belirlediğiniz yolun sonuna ulaşacak kadar sabırlı mısınız? Posta pullarının gideceği yere varasıya kadar mektuba yapışıp kalmasından ötürü çok değerli olduğu söylenir. Posta pulu gibi olun ve başladığınız işi bitirin.

 

  1. BUGÜNE ODAKLANIN: İki atı aynı anda süremezsiniz. Bir şeyler yapabilirsiniz ama her şeyi

yapamazsınız. Şimdiye odaklanın ve bütün enerjinizi şu anda yaptığınız işe verin.

 

  1. HAYAL GÜCÜ GÜÇ VERİR: Hayal gücü her şeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin ön izlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir.’ Hayal gücünüz geleceğinizi belirler. Einstein şöyle der: ‘Zekanın gerçek göstergesi hayal gücüdür, bilgi değil’. Bu yüzden hayal gücünüzün hantallaşmasına izin vermeyin.’

 

  1. İNSAN HATA YAPABİLİR: “Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir.’
    Hata yapmaktan korkmayın. Eğer nasıl okuyacağınızı bilirseniz hatalar sizi daha iyi bir konuma

getirebilir. Başarılı olmak istiyorsanız yaptığınız hataları üçe katlayın.

 

  1. ANI YAŞAYIN: ‘Ben geleceği hiç düşünmem, ne de olsa gelecektir.’
    Geleceği ayarlamanın tek yolu olabildiğiniz kadar şimdide olmaktır. Şu anda dünü ya da yarını değiştiremezsiniz. Önemli olan tek an şimdidir.

 

  1. DEĞERLİ OLUN: ‘Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın.’
    Zamanınızı başarılı olmak için harcamayın, değerler yaratın. Eğer değerli olursanız başarı kendiliğinden gelecektir.

 

  1. FARKLI SONUÇLAR BEKLEMEYİN: ‘Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek.’ Her gün aynı rutinde yaşayarak farklı görünmeyi bekleyemezsiniz. Hayatınızın değişmesini istiyorsanız kendinizi değiştirmelisiniz.

 

  1. BİLGİ DENEYİMDEN GELİR: Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.’
    Bir konuyu tartışabilirsiniz ama bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır. Bir konuyu bilmek istiyorsanız onu deneyimlemelisiniz.

 

  1. KURALLARI ÖĞRENİN, DAHA İYİ OYNAYIN: ‘Oyunun kurallarını öğrenmek zorundasınız. Böylece herkesten iyi oynayabilirsiniz.’ Yapmanız gereken iki şey var. Birincisi oynadığınız oyunun kurallarını öğrenmek. İkincisi ise oyunu herkesten iyi oynamayı istemek. Bu iki şeyi yaparsanız başarı sizinle olur.

 

 

Sevgiyle kalın…

 

 

 

YORUMLAR

  1. Canan Atacan dedi ki:

    Her yazınızdan ayrı bir zevk alarak okuyorum bu yazınıda yeni ve değerli bilgilerle dolu olduğunu
    Gördüm. Allah bu güzel bilgiler için sizden ve sebeplerden razı olsun.